DEM Parti: 31 merkezde 54 bine yakın seçmen kaydırıldı, itirazlarımız reddedildi

DEM Parti usülsüz seçmen kaydına ilişkin verileri açıkladı

Fotoğraf: DEM Parti Twitter

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl ve DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Öztürk Türkdoğan düzenledikleri basın toplantısında ulaştıkları verileri açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O veriler şöyle:

Ağrı merkeze 4 bin 600 seçmen,
Bitlis Tatvan'a 708 seçmen,
Diyarbakır Eğil'e bin 213 seçmen,
Diyarbakır Kulp'a 1985 seçmen,
Hakkari Çukurca'ya 3 bin 602 seçmen,
Hakkari Dereci'ye 2 bin 107 seçmen,
Hakkari Yüksekova Esendere'ye 2 bin 19 seçmen,
Şemdinli'ye 2 bin 260 seçmen,
Iğdır merkeze 4 bin 598 seçmen,
Kars merkeze 4 bin 30 seçmen,
Siirt Eruh'a bin 357 seçmen,
Siirt Kurtalan'a bin 175 seçmen,
Siirt merkeze 6 bin 643 seçmen,
Şırnak merkeze 8 bin 287 seçmen, kaydırıldı.

DEM Parti tarafından yapılan açıklamaya göre; toplam 31 merkezde toplam 54 bine yakın seçmen kaydırıldığını tespit ettiklerini, itirazlarının ise il ve ilçe kurulları ve YSK tarafından reddedildiğini ifade eden  Türkdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Sadece tek bir adreste Ağrı merkezde 1923 seçmen kaydedilmiş. Yine Ağrı'da tek bir adreste - ki bunlar güvenlik personellerinin bulunduğu yerler- 1221 seçmen kayıdırılmış. İtiraz etmişiz cevap ne verilmiş; 'İtiraza konu kişilerin bir kısmının emniyet tedbirlerinin takviyesi için il jandarma komutanlığı emrinde bir kısmının ise tatbikat ve operasyon  faaliyetleri kapsamında 3. Komando Tugayı emrinde görevlendirildiklerini ayrıca verilen seçmen listesinin yeterli olmayacağını itiraz edilen kişi bir adreste oturmuyorsa nerede oturduğunun delilleri ile ispat edilmesi gerektiğini' belirtip reddetmiştir. Siz buraya güvenlik personelini 1 Eylül 2023'ten önce yazmışsınız, daha sonra biz itiraz etmişiz, il seçim kurulu diyor ki 'bunların nerede oturduğunu da söyleyin öyle araştıralım'. Bu sizin göreviniz. Kanun bu görevi size vermiş.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU