CHP Genel Başkanı Özel: Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu alacağız

Özel, “Bunun için bir tek oyun bile önemi var. 'Biz seçimi kazanıyoruz, nasılsa alıyoruz, olsun varsın ben gitmesem de olur, yok” dedi

Fotoğraf: X / @muratemirchp

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ankara'nın Etimesgut ilçesinde düzenlediği seçim mitinginde konuştu.

Anketlerde Mansur Yavaş'ın önde olduğunu söyleyen Özgür Özel özetle şunları söyledi:

Ankara'da bir büyük rekor kıracağız. O gece en çok konuşulacak konulardan bir tanesi bu olacak. O rekoru çok sağlam bir takımla kıracağız. O takımın Ankara'daki kaptanının selamını söylüyorum size. Mansur başkanın selamlarını getirdim.  Mansur başkan geldiği günden beri Ankara'da huzur var, Ankara'da güven var,  Ankara'da sevgi var, Ankara'da mutluluk var. Birilerinin yaptığı gibi artık ayrımcılık yok. Partizanlık yok. Bütün Ankara'yı hep birlikte kucaklamak var. Teşekkür ediyoruz kendisine. Tabii seçmenin kararına, seçmenin vereceği karara sonuna kadar saygılıyız.

“Meclis çoğunluğunun olmaması elini kolunu bağladı”

Şimdiden kimse seçmenin kararına ipotek koyamaz. Ama televizyonlardaki bütün yorumcular ve anketleri yapan firmaların bütün temsilcileri şunu söylüyorlar. Ankara'da büyükşehir belediye başkanlık yarışı artık bitti. O yarışın sonu belli. Ama biliyorsunuz pandemi yaşadık. Millet pandemide şaşkın, korku içinde ne yapacağını bilemez haldeyken, üç tane maskeyi dağıtamayanların eli ayağına karışmışken bütün büyükşehir belediye başkanlarımız ve Mansur başkan maskesinden hijyen kitine, evlere gıda desteğinden hiç gözün görmediği yerde veresiye defterlerinin kapatıldığı dayanışma belediyeciliklerine kadar hem bizi gururlandıran hem Ankara'yı onurlandıran hem de insan onuruna yakışır bir sosyal belediyecilik anlayışını bütün Türkiye'ye gösterirken en büyük sıkıntısı neydi? Hizmet etmek istediğinde sürekli elini kolunu bağlayan ellerini arkasından bağlayan büyükşehir belediye meclis çoğunluğunun olmamasıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“1 oyun bile önemi var”

Şimdi büyükşehir seçiminde Mansur başkan tamam ama hepimize düşen bir görev var. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu alacağız. Bunun için de rehavete kapılmak yok. Bunun için bir tek oyun bile önemi var. 'Biz seçimi kazanıyoruz, nasılsa alıyoruz, olsun varsın ben gitmesem de olur, yok. Kkomşum hasta gelmeyiversin nasılsa kazandı Mansur başkan ya da efendim 3. kattaki engelli seçmeni üzmeyeyim yormayayım nasılsa aldık seçimi'. Bu öyle bir seçim değil. Bu seçim belki 1 oyla Ankara Büyükşehir’e bir fazla belediye meclis üyesi yollayacağımız ve o bir oyla Ankara'da çoğunluğu kazanacağımız bir seçimdeyiz. Bu işin önemini ciddiyetini fedakarlığını cefakarlığını sizlere emanet ediyorum.   

"Mansur Yavaş'ın milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değildir"

Özel daha sonra Mamak'ta Mutlu Aile Yaşam Merkezi Açılışı'na katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile ilgili ifadelerini anımsatan Özel, "(Ankara'ya altı ok lazım değil, Altınok lazım) diyor. Ey Bahçeli, o altı oktan bir tanesi milliyetçiliktir. Ne CHP'nin ne Veli Gündüz Şahin'in ne de Mansur Yavaş'ın milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değildir." dedi.

Yavaş: Ankara halkının parasını sadece ihtiyaçları için kullandık

ABB Başkanı Mansur Yavaş da açılışta yaptığı konuşmada, göreve başladığı andan itibaren Ankara halkının parasını sadece vatandaşların ihtiyaçları için kullandıklarını söyledi.

Bir belediye başkanı için en başarılı projeyi, "Kendi kentinde yaşayan insanların hiçbir şekilde mağdur olmamalarını sağlamak" şeklinde nitelendiren Yavaş, şunları kaydetti:

Ankara halkının parasını israf etmeden kullanıyoruz. Mamak'taki hizmetlerimi biliyorsunuz. Bugünkü açılışını yaptığımız Mamak Mutlu Aile Yaşam Merkezi, 25 bin metrekare ve 7 katlı. İçerisinde gençlik merkezi, çocuk kulübü, aile danışmanlık merkezi ve kadın danışma merkezi var. 23. kreşimiz burada açılıyor, e-spor merkezimizi de burada açmış bulunuyoruz. Aynı zamanda burada günümüzün en önemli sorunu, bağımlılıkla mücadele ve dayanışma merkezi de bulunuyor.

"Millet görmeyince bu iki yüzlülük yaşanıyor"

Özel daha sonra katıldığı Halk Tv yayınında da açıklamalarda bulundu.

DEM Parti ile ilişkilerini değerlendiren Özel şuları kaydetti:

Biz DEM ile siyasi ilişkiler dahilinde görüşmeler yaptık. AKP ve MHP bu görüşmeyi yapmaz ama Meclis'te arka odada sarılırlar. MHP ve DEM Parti'nin grup başkan vekilleri çok samimidir. Olması gereken de budur. Biz arkada beraber yemek yeriz. Kamera önünde ben bunları sürdürdüğümde ben 'demleniyor' oluyorum. İçeride bunları yapıp dışarıda küsüz diyenler milliyetçi oluyorlar. Kapalı kapılar ardında da görüşüyorlar. Bunu en çok yapan da AKP'dir. Yapmasını da şeytanlaştırmam. Kapının önünde el sıkışana 'demleniyor, hain teröristle el sıkışıyor' derler. A Haber vermeyince millet görmeyince bu iki yüzlülük yaşanıyor. Benim buna bir itirazım var bunu söyleyeyim.


 

 

 

AA, Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU