DEM Parti adayı Beştaş'tan AK Partili Ensarioğlu'na yanıt geldi

Beştaş: Ensarioğlu geçen yıl CHP'ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti, kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir

Fotoğraf: Twitter

DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Taksim İstanbul Hill Otel'de gazetecilerle bir araya geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beştaş; AK Partili Galip Ensarioğlu'nun kendileriyle ilgili iddialarına yanıt verdi ve şunları söyledi:

İlgili şahıs bizim açımızdan çok önemli yerde durmuyor. Siyasi sığlığını gördüm. Kendisi geçen yıl CHP'ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti. Pazarlıklar yapmıştı. Kendisi Süleyman Soylu'ya (Eski İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili) mı özeniyor? Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir. Ben bizi tartışmak yerine başka kapıya demek istiyorum. Bizim iddiamız bu ülkeye ve yurttaşlarımıza özgür bir barış sunmaktır. Polemik yapmak değil amacım. Bu gibi konuşmalar kapsam dışında.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Beştaş ve Çepni ayrıca yerel seçimle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Birilerine oy verilmemesini söylemiyoruz, bize oy verilmesini talep ediyoruz. DEM Parti’nin adaylarıyız biz de. Temas ettiğimiz her yerde yoğun ilgi olduğunu söyledim. Ben bu soruyu şöyle okudum. Kazanma kaybettime stratejisini sorduğunuzu düşünüyorum. 2019’da bir defaya mahsus böyle bir karar aldık. Bu seçimde kaybettirme kazandırma stratejimiz yok kazanma stratejimiz var. Kendi politikamızla strajimizle gidiyoruz. İmamoğlu’na oy vermeyin demiyoruz, bize oy verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Yakın tarih çok önemli bir derslerle dolu. Biz anket yaptırmadık fakat sağolsunlar bütün anket şirketleri bizi ölçüyor. 

DEM Parti’nin denklem dışında tartışılmasına alışığız. Halkın gerçek taleplerinin bu tartışmaların dışında tutulduğunu söylemek lazım. Burada çok kasti bir yaklaşım olduğunu da söyleyebiliriz. Sadece iktidarın yok saymaya kriminizalie etme politikalarından ziyade ezilen halkların siyasette özneleşmesi aslında burada yok sayılan şey. Biz burada kendi görünürlüğümüzü değil yok sayılanların da görünürlüğünü inşa etmek istiyoruz. Bizim dışımızdaki partilerin ortaklaştığını görüyoruz. Toplumda yoksul halk iradesinin görünmemesi yönünde ortak bir irade olduğunu görüyoruz. İstanbul’da her taraf bayrak pankart dolu büyük bir kirlilik var. Gerçekten sorunlar paylaşılmıyor, bir yandan tehdit dili var. Biz başladığımız gibi devam edeceğiz sonuna kadar en yüksek noktaya kadar süreceğiz. 

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU