Özel'den Erdoğan'a: Sen kimin arkasında durursan dur, biz mağdurun yanında durmaya devam edeceğiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer'in Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel başkanı Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi

Fotoğraf: AA

Özel, "Sen kimin arkasında durursan dur, biz mağdurun yanında durmaya devam edeceğiz." dedi. Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tekirdağ hepimizin göz bebeğimi illerimizden biri. İki gün önce çok acı bir olaydan dolayı Çorlu'ya gelmiştik. Çorlu'da kalabalıktık. Orada aileler yürüyüşe geçerken beni de yanlarına davet ettiler. O gün buraya adalet yerini bulsun diye geldik. Kimse adaleti katletmesin diye, 25 canın hesabını sormaya geldik. O sabah bir hakimin rapor almasıyla 25 Nisan'a, yani yerel seçimlerden sonraya bıraktılar. Biz o adalet arayışının arkasında durmaya devam edeceğiz. Bu arada iki gelişme oldu. Biz mağdurdan yanayız. Birileri de tarafını belli edecek iki iş yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan 'Siz mağdurdan yanasınız ama biz katilin tarafındayız' dedi. Sen kimin arkasında durursan dur, biz mağdurun yanında durmaya devam edeceğiz.

"Bu dönem 5 güçlü kadın adayımız var"

CHP, Atatürk’ün kurduğu parti daha dünyada kadınlar oy kullanamazken seçme ve seçilme hakkının tanındığı bir ülkedeyiz. Nice Avrupa Birliği ülkesi bizden 30 sene sonra bu hakkı verdi. Atatürk Cumhuriyet’in kurutuluşunun üzerinden 10 yıl geçmeden bu vizyonu ortaya koydu ve bize öğütledi. Hayatın tam yarısı kadınlardan ve erkeklerden oluşurken bu kendini vazgeçilmez gören erkelerin her birini yetiştiren dünyaya getiren kadınlarken, maalesef bizler CHP’de siyaset yapanlar Ata’mızın vizyonunu bu günlere getirmekte mahcubiyet içindeyiz. Bu dönem 5 güçlü kadın adayımız var. Yetmez gün gelecek CHP’de Parti Grubu’nun yarısı kadın yarısı erkek olacak, belediye başkanlarının yarısı kadın yarısı erkek olacak.

Kadir Başkan ile ilgili 'her ilçeye okul yapıyor' diye şikayet geliyordu. Tekirdağ'daki okulların büyük bir bölümü depreme dayanıksızdı. Kadir Başkanı'nın yaptırdığı okullar olmasaymış halimiz perişanmış. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaptığı işler saymakla bitmez. Kadir Başkan 1 Nisan günü ne yapacak? Emekli mi olacak? Hayır böyle bir şey yok. CHP belediyeleri çalışıyor. İnsan kaynaklarında yardımlaşılması. Cumhuriyet Halk Partisi Eşgüdüm Eğitim ve Denetim Birimi kuruyoruz. Birimin başında genel koordinatörü, Onursal Başkanı Yılmaz Büyükerşen olacak.

"Bu para ne oldu?"

Türkiye gibi nüfusu artan, beslenme konusunda üst düzey talebin ortaya çıktığı ülkede tarım küçülmesini asla ve asla içimize sindiremiyoruz. Bir yandan Mehmet Şimşek, kişi başı milli gelirin arttığını söylüyor. Bu ülkenin emeklisi ve çalışanının bir yıllık 210 bin lirası kayıpsa, bu paranın nerede olduğunu sormak durumundayız. Seçim geçti. Yoksul insanlara beka sorunu diyerek oylarını aldılar. Sonra da emekliyi 10 bin lira aylığa mahkum ettiler. İnsanlar yüzünü kapatarak çöpten sebze topluyor. Onlar o haldeyse yüzünü gizleyecek olan onlar değil, hepimiziz ama esas yüzünü gizleyecek olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ülkeye işgal donanmaları geldi. Düşman donanmasına kırmızı halı seriyorlardı. Beka sorunu varken bizimkiler Bandırma vapuruyla Samsun'a savaşa, onunkiler İngiliz zırhlısıyla hareket ediyordu.

"Erdoğan İzmir'e benim resmimi asmayın dedi"

Bugün 3 Mart, devrim kanunlarının ortaya çıktığı gün. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı kuruldu. Bugün laiklik ilkesinin temellerinin atıldığı gündür. Tayyip Erdoğan 'Özgür Özel partisini topladı' demiş. Ben demişim ki 'Seçime kadar gizlenin, riyakarlık yapın, Ak Partililerden oy toplayın.' Ben bir şey söyleyeceksem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyün derim. Ama Tayyip bey ne yapıyor. İzmir'de Tayyip Bey'in adayı bilboardda Ak Parti'nin ampulü yok. Kişi kendinden bilir işi. İzmirlilere 'aman rozet kullanmayın, benim resmimi bile asmayın belki o zaman şansınız olur diyen riyakar da Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değildir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU