Madame Web'in yıldızını süper kahraman rolüne hazırlayan antrenman ortaya çıktı

Yıldız oyuncunun antrenörü, onu Marvel filmi için forma sokan şeyin detaylarını paylaştı

(Columbia Pictures/Sony)

Dakota Johnson'ın yeni Marvel filmi Madame Web'deki rolünü üstlenmeden önce süper kahraman olmaya hazırlanması gerekiyordu.

34 yaşındaki aktris, kadın savaşçıyı canlandırmak için The Sculpt Society'nin kurucusu antrenör Megan Roup'un geliştirdiği 20 ila 45 dakikalık bir antrenman yapıyordu.

Roup'un antrenmanları, kardiyo danstan kuvvet antrenmanına kadar çeşitli egzersiz türlerini bir araya getiriyor. Bazı dersler ayak bileği ağırlıkları ve kayar disk gibi ekipmanlar içerirken, diğerleri vücut ağırlığını kullanmaya odaklanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlıklı yaşam sitesi Well and Good'la yaptığı söyleşide Roup, Johnson'ın haftada iki ila üç kez uyguladığı programın detaylarını paylaştı. Fitness devine göre Grinin Elli Tonu'nun (Fifty Shades of Grey) yıldızı, kendisiyle yüz yüze antrenman yapıyor ve internetteki videoları takip ediyordu.

Oyuncu ve Roup birlikteyken Hollywood yıldızı 45 dakikalık tüm vücut egzersizi yapıyordu. Johnson antrenörüyle yüz yüze çalışamadığı zamanlardaysa The Sculpt Society uygulamasındaki rehberli videoları (20 ila 40 dakika arasında değişen) takip ediyordu. Johnson'a en az bir gün mola vermesi tavsiye ediliyordu.

Johnson'ın yüz yüze seansları öncelikle kardiyo dansla karıştırılmış vücut şekillendirmeye dayalı egzersizlerden oluşuyordu. Bu egzersizlerde az sayıda ekipman kullanılıyordu. Buradaki amaç, çeşitli kas gruplarını hedef alan hareketlerle tüm vücuda odaklanmaktı.

Roup şöyle dedi: 

Büyük bir rol için forma girerken aşırıya kaçan ve yoğun bir programı izlemek gerektiği düşünülüyor ama aslında bu kadar karmaşık olmasına gerek yok.

Antrenör ayrıca Today programında, Johnson'ın seanslarında uyguladığı egzersizlere benzer bir egzersiz örneği de gösterdi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Roup (@meganroup)


Isınmak için genellikle kardiyo dansı yapan ikili bunun ardından kollara geçerek iki ila üç kiloluk ağırlıklar kullanıyordu. Aynı ağırlıklar kayar diskle birlikte, ayaktayken bacak kısmı için de kullanılabiliyordu. Kayar diskle plank hareketi ve sırtüstü karın egzersizinin ardından seansı kardiyo dans yaparak soğumayla tamamlıyorlardı.

Johnson role bire bir seanslarla hazırlansa da Well and Good'a konuşan Roup, antrenmanların kendi uygulamasındakilere benzediğini söyledi.

Roup "Pek çok kişi bir ünlü ya da fenomenle çalıştığımda onlarla yaptığım çalışmanın uygulamada yaptığımdan çok farklı olduğunu düşünüyor ama onlara, bu kişilerle aynı antrenmanı yaptıklarını söylemekten memnuniyet duyuyorum" dedi.

Roup, haftada birkaç kez yapıldığında kısa egzersizlerin de uzun egzersizler kadar etkili olabileceğini düşünüyor.

Antrenör şöyle konuştu:

Bu sürdürülebilir değil. Hepimiz çok meşgulüz. Topluluğumun uzun bir antrenman yapıp tükenmesindense daha kısa antrenmanlara (hafta boyunca sürekli olarak günde 10 dakikadan bahsediyorum) gelmesini tercih ederim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU