AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e: Cumhuriyet tarihindeki en büyük Atatürk istismarlarından birine imza attı

"Cumhuriyetimizi güçlendirmek, demokrasimizi güçlendirmek, her alanda büyük eserlere, büyük işlere imza atmak Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşti."

Foto: AA

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Ceyhan ilçesindeki Murat Göğebakan Kültür Merkezi önünde düzenlediği mitingde, Ceyhan'ın çok kıymetli olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Atatürk bize diyor ki 'başarılı olun, şu, şu, şu illeri alın" diye bir konuşma yaptığını anımsatan Çelik, şöyle devam etti:

Biz hizmet üretmeye devam ederken Atatürk'ün, kendi partisine 'şu illeri kazanın' dediğini ileri sürerek kendince, kendi kendisine bir uydurmada bulunarak Cumhuriyet tarihindeki en büyük Atatürk istismarlarından birine imza attı. Atatürk'ün istediği, ülkemizin tam bağımsızlığı yolunda Cumhuriyetimizin güçlenmesi, kuvvetlenmesi, her alanda Türkiye'nin egemenlik haklarını savunacak şekilde güçlü olmasıdır. Bununla ilgili olarak Türkiye'nin egemenliğini güçlendirmek, Türkiye'nin egemenliğine göz diken terör örgütleriyle mücadele etmek, Cumhuriyetimizi güçlendirmek, demokrasimizi güçlendirmek, her alanda büyük eserlere, büyük işlere imza atmak Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşti. 

"Bizim içimiz dışımız bir"

Çelik, cumhurbaşkanı seçiminde muhalefetin bir yandan Atatürk istismarı yaparken bir yandan da teröre destek verenlerle çeşitli masalar kurduğunu, aynı anda farklı taraflarla gizli protokol yapıp vatandaşa yalan söyleyerek bir seçim kampanyası yürüttüklerini iddia etti.

Bu "gizli işleri" seçimden sonra öğrendiklerini anlatan Çelik, "Seçimden sonra tek tek itiraflar gelmeye başlayınca öğrendik. Şimdi merakla bekliyoruz. Bakalım bu seçimden sonra hangi pazarlıklar ortaya çıkacak, hangi itiraflar arka arkaya gelecek? Ama bizim içimiz, dışımız bir. Biz, vatandaşın huzurunda ne söylüyorsak kafamızın arkasında da o var. Biz Ceyhanlıya ne söylüyorsak Türkiye için arzu ettiğimiz şey o" diye konuştu.

Ömer Çelik, bazı muhalefet adaylarının "Ben başka partiden aday oldum ama Recep Tayyip Erdoğan'ın sevdalısıyım. Başka partiden aday olmama rağmen kazanırsam, kazandıktan sonra AK Parti'ye geçeceğim." dediklerini duyduğunu belirterek, "Bu Cumhurbaşkanı'mızın deyişiyle sirk cambazlığıdır, yalandır, dolandır" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU