Saadet Partisi İstanbul adayı Aydın: En temel meselemiz şehrin nüfusunu azaltma projesidir

“Gönüllü olarak İstanbul'umuzdan, insanlarımızı, kendi memleketlerine ya da tercih ettiği şehre gitme projelerini Kiptaş marifetiyle gerçekleştireceğiz”

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, İl Başkan Yardımcısı İslam İnce ve partililerle birlikte, Zeytinburnu’nda bulunan Saadet Plaza’daki iş yerlerini ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Aydın, “Başka bir İstanbul mümkün. İstanbul'da daha iyi bir yaşam mümkün. Bu sürdürülebilir bir hal değildir. İstanbul tekinsizliğin kol gezdiği bir hale büründü. Büyük bir dağınıklık var. Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, aileleri, gençleri, çocukları kasıp kavuruyor. Esnafımız yaka silkiyor, sırf tezgahını ayakta tutabilmenin mücadelesini veriyor. Biz başka bir İstanbul'un mümkün olduğunu, güçlü bir inançla dile getiriyoruz. İstanbul'da daha iyi bir yaşamın mümkün olduğunu, güçlü bir kararlılıkla ve inançla dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydın göreve geldikleri takdirde yapacakları projeleri anlatarak şunları kaydetti:

Göreve gelir gelmez ilk önce bu geçim sıkıntısından dolayı muzdarip olan ailelerin yaralarına merhem olmayı, asli görevimiz olarak görüyoruz. Her şeyden önce okullarımıza aç karnına gidip gelen çocuklarımız kalmasın diye kantin kart projemizi süratle devreye sokacağız. Hiçbir çocuğumuz ilköğretimde beslenme saatinde sınıfın bir köşesinde, okulun bahçesinin bir köşesinde, o bir saatini aç karnına geçirmeyecek. İhtiyaç sahibi çocuklarımızın bu ihtiyacını giderip kantin kart projesini devreye sokacağız. Ve muhakkak ve mutlaka insanımızın, işsiz gençlerimizin iş bulana kadar toplu taşımada, ulaşımda ücretsiz istifadesini sağlayacağız. Yeni evlenen çocuklu ailelerin, gençlerin ekonomik sıkıntılarını hafifletebilmek adına doğal gaz ücretlerinde ilk 125 metreküpünü büyükşehir belediyesi olarak biz karşılayacağız. Bunlar acil dokunacaklarımızdır.

“İstanbul'umuza 35 bin yeni taksiyi kazandıracağız”

Taksi meselesini kati bir şekilde çözeceklerini belirten Aydın, “Taksi AŞ'yi kuracağız. İstanbul'umuza 35 bin yeni taksiyi kazandıracağız. Ne pahasına olursa olsun hiçbir gerekçe bunu İstanbul'umuza getirmemize engel olamayacaktır” diye konuştu.

“En temel meselemiz İstanbul'un nüfusunu azaltma projesidir”

“En temel meselemiz kalıcı uzun vadede İstanbul'un rahatlaması projemizdir” diyen Aydın şöyle devam etti:

O da İstanbul'un nüfusunu azaltma projesidir. Adına memleket isterim projesi diyoruz. Gönüllü olarak İstanbul'umuzdan, insanlarımızı, kendi memleketlerine ya da tercih ettiği şehre gitme projelerini Kiptaş marifetiyle gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle ayrıca kentsel dönüşümü de ücretsiz olarak yapacağız. Hazırlıklarımızı tam tamına bir bütün olarak dosdoğru olarak yerine getirdik. Ve inşallah bunları gerçekleştireceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU