Büyük ödüle adım adım: Tüm ibreler ünlü aktöre döndü

20 yıllık şöhretten sonra Oscar'a ilk kez aday gösterildi

Oppenheimer, dünya çapında 955 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek 2023'ün en çok kazanan üçüncü filmi oldu (Universal Pictures)

Cillian Murphy, Oppenheimer'la En İyi Erkek Oyuncu dalındaki Oscar yarışını zaten önde götürüyordu. Ancak eleştirmenlere göre İrlandalı aktörün son başarısı, onu Akademi Ödülü'nü kazanmaya bir adım daha yaklaştırdı. 

Meşhur olduktan 20 yıl sonra

47 yaşındaki Murphy, Danny Boyle imzalı 2002 yapımı korku filmi 28 Gün Sonra'daki (28 Days Later) rolüyle ünlendikten 20 yılı aşkın bir süre sonra, Christopher Nolan'ın 2023 yapımı Oppenheimer'ındaki başrol performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar adaylığını aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murphy'nin bu adaylığı, Oppenheimer'ın Akademi Ödülleri'nde En İyi Film de dahil olmak üzere kazandığı 13 adaylıktan yalnızca biri.

Filmde, atom bombasının babası kabul edilen J. Robert Oppenheimer'ı canlandıran Murphy, 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Paul Giamatti, Colman Domingo, Jeffrey Wright ve Bradley Cooper'la yarışacak. 

En büyük rakibi Giamatti

2023-2024 ödül sezonunun şu ana kadarki sonuçlarına göre, 96. Akademi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu dalının iki favorisi bulunuyor: Oppenheimer'la Murphy ve Geride Kalanlar'daki (The Holdovers) performansıyla 56 yaşındaki Giamatti. 

Ancak cumartesi akşamı sahiplerini bulan Ekran Oyuncuları Derneği (SAG) Ödülleri, Oscar'da kimin kazanma olasılığının yüksek olduğuna dair en büyük ipucunu verdi.

İbre Murphy'ye döndü

Netflix'te canlı yayımlanan törende Cillian Murphy'nin ödülü evine götürmesi, ibreyi İrlandalı aktöre çevirdi. Tören sırasında Murphy, Oppenheimer kadrosunun "birlikte çalıştığı en iyi oyuncu grubu" olduğunu söyledi.

SAG Ödülleri, Oscar'ın oyunculuk kategorisi için güvenilir bir tahmin sunuyor.

Büyük gün 10 Mart

Son 10 yılda En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan neredeyse her oyuncu, aynı dalda SAG Ödülleri'nde de galip geldi.

96. Akademi Ödülleri, bu yıl 10 Mart'ta sahiplerini bulacak. 


Independent Türkçe, ScreenRant, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU