Mansur Yavaş'tan Altınok'un "Ankart" vaadine yanıt: 3 yıldır yapıyorum ben bunu, nerede yaşıyorsunuz?

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören ilçesinde bulunan Ufuktepe Mahallesi'nde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını yaptı

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı ABB başkan adayı Turgut Altınok'un Ankart vaadine ilişkin, "3 yıldır yapıyorum ben bunu. Ankara'da değil de nerede yaşıyorsunuz siz üç yıldır? Bugün adı değişmiş, Ankart yapacakmış Başkent Kart yerine. Başkent kelimesinden rahatsız mı oldunuz?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABB'nin internet sitesinde bütün harcamaları kuruşuna kadar yayınladıklarının altını çizen Yavaş, karar alırken de bin 800 sivil toplum kuruluşuyla istişarelerde bulunarak Ankara halkının parasını çöp projelere yatırmadıklarını bildirdi.

Görev süresindeki 5 yılda hiçbir yere fotoğrafının asılmadığını ama Altınok'un kendisine yönelik, "5 yıldır hiçbir yerde görmediğimiz fotoğraflar şimdi asılıyor" sözlerini anımsatan Yavaş, "Evet, seçim zamanı asıyorum ama 5 yıldır sizin gibi sürekli sağa sola fotoğraflarımızı atıp Ankara halkının tertemiz parasını bunlara harcamadık. Keşke sizler de Ankara halkının paralarıyla reklam yapmayı bıraksanız artık. Ama artık o iş bitiyor. İnşallah Ankara Büyükşehir'i çok büyük bir farkla kazanıyoruz." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında asılan fotoğraf ve pankartların harcamasında ABB'nin bir kuruşunun olmadığını vurgulayan Yavaş, "İl başkanlığımız tamamını karşılıyor. Faturalarını ortaya çıkarmaya hazırız, sizler de çıkarın kim harcıyor o paraları bir görelim. Mal beyanımı açıkladım, her şeyimiz açık. Bütün adaylar açıklasın." diye konuştu.

Altınok'un 'Ankart' vaadine ilişkin değerlendirmede bulunan Yavaş, "3 yıldır yapıyorum ben bunu. Ankara'da değil de nerede yaşıyorsunuz siz üç yıldır? Bugün adı değişmiş, Ankart yapacakmış Başkent Kart yerine. Başkent kelimesinden rahatsız mı oldunuz? Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentidir. Hepimizin övündüğü başkenttir burası." ifadelerini kullandı.

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Dediler ki ‘Sosyal yardımlar’ kesilecek...Her gittiğim yerde diyorum ki 5 yıldır beni çakarlı araçlarda görmediniz, konvoy halinde görmediniz. Kaç kez geldik gittik, bir minibüs, bir şoför, bir koruma...5 yıldır hiçbir yerde kendi fotoğrafımızı asmadık. Rakibim demiş ki; ‘5 yıldır görmediğimiz fotoğraflar şimdi asılıyor.’ Evet, seçim zamanı asıyoruz ama 5 yıldır sizin gibi sağa sola sürekli fotoğraflarımızı asıp Ankara halkının tertemiz parasını bunlara harcamadık. Keşke siz de öğrenseniz, Ankara halkının paralarıyla reklam yapmayı bıraksanız. Ama artık o iş bitiyor, inşallah Ankara Büyükşehiri çok büyü bir farkla kazanıyoruz, artık bundan sonra bu şekilde halkın parasını harcamayanlar gelecek. Mal beyanımı açıkladım, her şeyimiz açık. Bütün adaylar açıklasın, herkes görsün göreve gelmeden önceki servetini, göreve geldikten sonraki servetini herkes görsün. Artık Ankara’nın kaldırımlarından kini ve nefreti ortadan kaldırdık ‘Çalıyor ama çalışıyor’ denen zihniyeti de toprağın altına gömdük.

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU