Özel: Hatay’ın kaderi muhalif seçmenin elinde

"İki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday."

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV yayınına aktılan Özel, "Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum" diye konuştu.

Özel şunları kaydetti:

Memleketim Manisa’da bir anket yaptık Hatay’da beş anket yaptık. Hatay Büyükşehir, Türkiye’de Hatay’ı aşan bir noktaya geldi. Hatay’da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak düşünmüyorum.   

Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor çok net. Eğer kazanmazsa ben de gerçekten çok üzülürüm. Bir AK parti oyu var bir CHP oyu var bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz bir ölçtürüyoruz 4 puan önde çıkıyoruz. Bu nasıl bir şey diyorum. Diyorlar ki, Hatay ölçüm yapılamaz durumda, Hatay’da duygular hâlâ travmatik. Bir grup kararsız ve muhalif grup var. O grup Hatay’ı AK Parti’ye vermek istemezse Hatay bizde. Bu grup ben oy vermiyorum ya da başka bir partiye oy verdiğinde AK Parti ile başa başız. Hatay’ın kaderi muhalif seçmenin elinde.

Lütfü Savaş'ı aday yapmayayım da Hatay'ı AK Parti mi alsın? Lütfü Savaş kazanıyor seçimi. Hatay'da kazanmak ve Hatay'ı AK P'arti'ye teslim etmemek için yaptım.

Meral Akşener'e çağrı

2019'daki yerel seçimde Balıkesir'de CHP'den Ahmet Akın'ın aday olduğunu hatırlatan Özel "Ahmet Akın kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir'i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik. Bir başkası istedi, oraya koyduk. O kişi hem seçimi kaybetti hem AK Parti'ye geçti" diye konuştu.

Akşener'in o dönem  "Bunların hiçbirine borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim" dediğini aktaran Özel şöyle devam etti: 

Şunu bekliyorum Meral Hanım'dan, şunu bekliyorum, 'Benim geçmişten bu kardeşime ve Balıkesir'e bir borcum vardı, ben gereğini yapıyorum' der mi? Ben bunu Balıkesir ve Ahmet Akın için bekliyorum. Benim tahminim böyle bir şey der. Şimdi Balıkesir'le ve Ahmet Akın'la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar.

"TİP bize kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermedi"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile yaptıkalrı çalışmayı da anlatan Özel "Onlar bize kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermediler. Biz de bir işçi kenti olan Gebze’de aday göstermedik. TİP'i destekliyoruz" dedi.

"İmamoğlu seçimi çok rahat bir şekilde kazanacak"

İstanbul seçimleri için de açıklamalarda bulunan Özel "10 AK Partili Trabzon’a bir tane hafif raylı sistemi yapamadı. Bir Trabzonlu, İstanbul’a 10 tane metro yapıyor. İmamoğlu seçimi çok rahat bir şekilde kazanacak" diye konuştu.

"İzmir’de sokakta büyük bir memnuniyet var"

Kamuoyunda tartışılan İzmir adaylığı için de "İzmir bir değişim istiyordu biz bunu gerçekleştirdik" ifadesini kullanan Özel "Bugüne kadar 6 kadın belediye başkanı olmuş, biz 9 kadın aday gösterdik. 9’u da seçilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetme riskimiz yok. İzmir’de sokakta büyük bir memnuniyet var" diye konuştu.

"Belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacaklar"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığının hatırlatılması üzerine ise Özel "Seçilen bütün belediye başkanlarımız 1 Nisan günü sabahı belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacaklar" dedi.

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU