Beyoncé, sedef hastalığıyla mücadelesinin yeni güzellik serisiyle ilişkisini anlattı

Cécred'ın lansmanı 20 Şubat Salı günü yapıldı

(AP)

Beyoncé yeni güzellik serisinin lansmanı öncesinde sedef hastalığıyla mücadelesini anlattı.

Renaissance'la tanınan sanatçı, Cécred adlı yeni ürün koleksiyonuyla işini genişleterek saç bakım sektörüne girdi. Annesi Tina Knowles-Lawson'dan ilham alan ve 20 Şubat Salı günü piyasaya sürülen Cécred, aletlerden yağlara, şampuanlardan vitaminlere ve fırçalara kadar çeşitli ürünler sunuyor. Beyoncé'nin güzellik sektörüne girme ve sadık kitlesine saç bilimiyle köklü gelenekleri bir araya getiren ürünler sunma arzusu, kişisel sağlık yolculuğundan doğuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Essence'la yaptığı söyleşide sanatçı, deneyimlerinin onu şirketi ve sonraki ürünlerini geliştirmeye nasıl yönlendirdiğini ayrıntılarıyla anlattı. İlk olarak "Cécred" ismi, kendi adının son kısmı olan "Cé"yle "sacred" (kutsal) kelimesinin birleşiminden oluşuyor. Fakat bunun da ötesinde Beyoncé, şirket isminin geçmişteki sedef hastalığı tedavileriyle de ilgili olduğunu itiraf etti.

Ulusal Artrit ve Kas-İskelet ve Deri Hastalıkları Enstitüsü'nün raporuna göre sedef hastalığı, ciltte "pullu ve iltihaplı" lekelere neden olan otoimmün bir hastalık.

Dergiye konuşan şarkıcı "Saçlarımızla ilişkimiz son derece derin, kişisel bir yolculuk" diye açıkladı.

Çocukluğumu annemin kuaföründe geçirmemden, babamın sedef hastalığımı tedavi etmek için kafa derime yağ sürmesine kadar; bu anlar benim için kutsaldı.

42 yaşındaki anne, bu kronik hastalıkla mücadelesi hakkında samimiyetle konuşan tek A sınıfı isim değil. Kim Kardashian, LeAnn Rimes, Cara Delevingne, Cyndi Lauper, Lala Anthony ve Katie Lowes sedef hastalığında patlak veren lekelerle mücadele ettiğini doğrulayan yıldızlardan sadece birkaçı.

2013'te W Magazine'e konuşan Delevingne, tüm vücudunun pullu lekelerle kaplandığı bir olaydan bahsetmişti.

Model "Sedef hastalığı otoimmün bir hastalık ve ben hassasım. Kate [Moss], Louis Vuitton defilesinden önce sabahın üçünde, birilerinin yara kabuklarımı kapatmak için beni boyadığını görmüştü" diye açıklamıştı.

Skims'in yaratıcısıysa Kourtney Kardashian'ın sağlıklı yaşam blogu Poosh'ta yayımlanan bir mektupta sedef hastalığıyla mücadelesine ilişkin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmıştı. Kim, sık sık solaryuma giderek patlak veren lekeleri örtmeye çalışan annesi Kris Jenner'ı izlediğini hatırladığından bahsetmişti.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CÉCRED (@cecred)


Kim, "Kafa derisinde ve vücudunun her yerinde vardı ve bunları hep görürdüm ve durumu hafifletmek için solaryuma gittiğini hatırlıyorum" diye yazmıştı.

Ultraviyole ışınlarını doğrudan lekelerin üzerine tutmak anneme gerçekten yardımcı oldu.

Ünlü isim "Annemin sedef hastalığıyla büyüsem ve her zaman onun mücadelesinden bahsettiğini dinlesem de kendim otoimmün bir hastalıkla mücadele ederken hayatımın nasıl olacağı hakkında gerçekten hiçbir fikrim yoktu" diye eklemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU