Oscar adayı filmin meşhur canavarına derinlemesine bakış

Japon filmi, serinin 70 yıllık tarihinin en iyileri arasında gösteriliyor

3 Kasım'da Japonya'da ve 1 Aralık'ta ABD'de gösterime giren filmin Türkiye için vizyon tarihi şimdilik belirsiz (Toho)

Gişe rekorları kıran Godzilla Minus One'ın yönetmeni Takashi Yamazaki, filmine adını veren canavarın tasarım sürecini anlattı. 

Geçen yıl gösterime giren ve büyük beğeni toplayan Godzilla Minus One, meşhur kaiju'nun (genellikle kalabalık şehirleri hedef alan güçlü ve tehlikeli canavarların işlendiği film türü) farklı bir yorumu olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı. 

En İyi Görsel Efekt dalında Oscar'a aday

Film, savaş sonrası Japonya'sında, atom bombasının yarattığı yıkımın ardından Godzilla'nın ortaya çıkışını konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Godzilla'nın tasarımı büyük övgüler aldı ve film, gelecek ay sahiplerini bulacak Akademi Ödülleri'nde En İyi Görsel Efekt adaylığı kazandı.

Los Angeles Times'a verdiği röportajda Yamazaki, bilimkurgu filminde Godzilla'nın tasarımını inceleyerek yaratığın nasıl hayata geçirildiğini masaya yatırdı. 

Yamazaki, canavarın ilk çizimlerini ve heykel modellerini kendisinin yaptığını ve daha sonra tasarımın sanatçı Kosuke Taguchi tarafından düzenlenerek son haline getirildiğini söyledi. 

"Seyirciyi etkilemek istedik"

"Bu film için Godzilla'yı çok ama çok havalı yapmak istedik" diyen yönetmen, canavarın görünüşünün detaylarını şöyle anlattı:

Kafası daha küçük, bacakları çok kalın. Ayakları yere vururken, vahşi bir hayvanınki gibi, neredeyse ayak parmaklarının havaya kalktığını görebilirsiniz.

Seyirciyi etkilemek istediklerini anlatan yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Deri dokusu açısından, bir dinozor kökeni vardı ama yaralandığında yenilenme gerçekleşiyor ve herhangi bir yarada görebileceğiniz gibi farklı bir doku oluşuyor. Bir karışım istedik, görünümü çok benzersiz kılacak yeni katmanlar getirdik.

"Varoluşunun asıl nedenine döndük"

Canavarın bir metafor olduğunu hatırlatan Yamazaki ekledi:

Godzilla'nın varoluşunun asıl nedenine geri dönmek istedik. Yaratık nükleer silahlar için bir metafor, bu yüzden vücudunun içinde bir silahın çalışma şeklini taklit ettik. Her bir element bir araya gelerek bir patlama yaratacak ve işte o zaman mavi ışınlar ortaya çıkacaktı.

Yeni filmin gösterimi, 1954'te Toho Stüdyosu'nun Godzilla'sıyla başlayan meşhur canavar serisinin 70. yıldönümüne denk geliyor. 

ABD'li eleştirmenler, Yamazaki'nin projenin nispeten küçük bütçesinden elde ettiği olağanüstü görsel başarıdan övgüyle bahasediyor.

Filmde Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando ve Kuranosuke Sasaki rol alıyor.


Independent Türkçe, Los Angeles Times, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU