Rekor üstüne rekor kıran Oscar adayı filmin devamı gelecek mi?

Eleştirmenleri hayran bırakan bilimkurgunun yönetmeni yanıtladı

Godzilla Minus One'ın oyuncu kadrosunda Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada ve Munetaka Aoki yer alıyor (Toho)

Godzilla Minus One'ın yönetmeni, senaristi ve görsel efekt şefi Takashi Yamazaki filmin devamının çekilme ihtimalini değerlendirdi.

1954 tarihli ilk filmden bu yana Toho Stüdyosu'nun çektiği dev canavar serisinin 33. Japonca filmi olan Godzilla Minus One, hem eleştirel hem de ticari anlamda büyük bir başarı elde etti.

"Biraz üzülebilirim"

En İyi Görsel Efekt dalında Oscar adaylığı kazanan film, küresel gişede 100 milyon dolar sınırını aşarak dünya çapında en yüksek hasılatı elde eden Japon Godzilla filmi oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Godzilla Minus One, II. Dünya Savaşı sonrası toparlanmaya çalışan Japonya'da atom bombasının etkisiyle evrimleşmiş Godzilla'nın ortaya çıkmasının ardından yaşananları merkeze alıyor.

Japonca yayın yapan HJ Web, yönetmen Yamazaki'yle röportaj yaptı. Godzilla Minus One'ın sonunun bir devam filmi için açık kapı bıraktığı hatırlatılan sinemacıya, bir devam filmi gelip gelmeyeceği soruldu. 

"Böyle bir şey konuşulmuyor" yanıtını veren Yamazaki, serinin bir sonraki filmini çekmesi için başka bir yönetmen seçilirse "biraz üzülebileceğini" de itiraf etti:

Hayır, hayır, böyle bir şey konuşulmuyor. Ama bir sonraki Godzilla filmini yönetmesi için başka biri seçilirse biraz üzülebilirim.

Japonya'da 3 Kasım'da, Kuzey Amerika'daysa 1 Aralık'ta gösterime giren Godzilla Minus One, Toho Stüdyosu tarihindeki en başarılı Godzilla filmi  oldu.

6 ay sonra devam filmi gelmişti

Sinema eleştirmenleri, Godzilla Minus One'ın özellikle Kuzey Amerika'daki eleştirel ve ticari başarısı göz önüne alındığında bir devam filminin er ya da geç çekileceği görüşünde birleşiyor.

Eleştirmenler, Toho'nun geçmişte benzer kararlar aldığını da hatırlatıyor.

1954 yapımı ilk Godzilla'nın sürpriz bir başarı yakalamasının ardından, devam filmi Godzilla Raids Again sadece 6 ay sonra gösterime girmişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, Comicbook.com, HJ Web

DAHA FAZLA HABER OKU