Oscar adayı Zavallılar'ın yönetmeni Lanthimos yeni filmini duyurdu

Vizyoner yönetmen, 2003 yapımı kült Kore filmine gözünü dikti

35 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Zavallılar'da başroldeki Emma Stone'a Mark Ruffalo, Willem Dafoe ve Ramy Youssef eşlik ediyor (Searchlight Pictures)

Yorgos Lanthimos'un Zavallılar'ı (Poor Things) son dönemlerin en başarılı filmlerinden biriydi ve birçok önemli Oscar kategorisinde iddiasını sürdürüyor. Eleştirmenlerin övgüler yağdırdığı film, ödül sezonunda halen fırtınalar estirmeye devam ederken Lanthimos, şimdiden bir sonraki projesini belirledi.

Ari Aster'e ilham veren film

Variety'de yer alan yeni habere göre Lanthimos, Zavallılar'ın da yapımcılığını üstlenen Element Pictures'la birlikte Jang Joon-hwan'ın Save the Green Planet adlı 2005 tarihli Güney Kore yapımı bilimkurgu taşlamasını yeniden çekmeyi planlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Midsommar ve Ayin'in (Hereditary) yönetmeni Ari Aster gibi provokatif sinemacılara ilham kaynağı olan türler arası film, uzaylı istilasının parçası olduğuna inandığı bir ilaç yöneticisini yakalayıp işkence eden bir adamı konu alıyor.

Öte yandan Lanthimos, sık sık birlikte çalıştığı Emma Stone, Willem Dafoe, Margaret Qualley ve Joe Alwyn'le yeniden bir araya geldiği Kinds of Kindness adlı yeni filminin prodüksiyonunu tamamladı bile. 

Yunan yönetmen, önce AND adını verdip sonra değiştirme kararı aldığı filmin post-prodüksiyonunu sürdürüyor. Yönetmen, kısa süre önce her oyuncunun birden fazla rol oynayacağını da açıklamıştı.

Üç farklı hikaye

Lanthimos, Guardian'a verdiği röportajda, "ABD'de geçen çağdaş bir film. Üç farklı hikaye, her hikayede rol oynayan 4 ya da 5 oyuncu var, yani hepsi üç farklı rolü oynuyor" diyerek eklemişti: 

Gerçekten de neredeyse üç film yapmak gibiydi.

Eğer Lanthimos, Save the Green Planet'i yönetirse, bu onun bir kez daha sinemadan uzaklaşma eğiliminden kurtulduğu anlamına gelecek.

Vizyoner yönetmen, IndieWire'a Zavallılar hakkında verdiği son röportajda, bir filmi bitirdikten sonra her zaman emekliliği düşünse de kendisini bu fikirden vazgeçirecek projeleri de hep bulduğunu söylemişti.

"Her filmden sonra bırakmak istiyorum"

Lanthimos, "Ne zaman film çeksem sonrasında işi gerçekten bırakmak istiyorum, emekli olmak istiyorum çünkü çok zor ve stresli" ifadelerini kullanmıştı:

Bir filmi bitirdikten sonra, 'Bunu neden yapıyorum ki? Bunu bir daha asla yapmak istemiyorum! Belki başka bir şey yaparım' diyorum. Sonra tabii ki zaman geçiyor ve tüm bunları unutuyorsunuz, yeni bir şey ilginizi çekiyor ve kendinizi geliştirmek istiyorsunuz.

5 BAFTA kazandı, Oscar'a 11 dalda aday
 

 

Zavallılar eleştirmenlerden tam not almış ve En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu gibi pek çok kategorinin de bulunduğu 11 dalda Oscar'a aday gösterilmişti. Film, önceki gece düzenlenen BAFTA töreninden de 5 ödülle ayrıldı.

Yönetmenin 2018 tarihli dönem kara komedisi Sarayın Gözdesi (The Favourite), 7 BAFTA ve 8 Avrupa Film Ödülü kazanmıştı. Filmin başrolündeki Olivia Colman, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre'nin de sahibi olmuştu. 


Independent Türkçe, IndieWire, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU