İmamoğlu: 2019 seçimlerini mertçe kaybetmeyi başaramadılar

İmamoğlu, “Yarışma kültürünün, sporda olduğu kadar siyasette de hakim olmasını sağlamalıyız” dedi

İmamoğlu, etkinlikte kullandığı iki penaltı atışını da gole çevirdi / Fotoğraf: X / @ekrem_imamoglu

Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki 100. Yıl Stadı’nın açılışına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

“İstanbul bir spor şehri” diyen İmamoğlu, İstanbul şampiyonların, rekortmenlerin şehri. Aynı zamanda Türkiye'nin spor tarihi, biraz da İstanbul'un spor tarihi gibidir” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Görevi devraldığımızda, ne yazık ki 13 ilçemizde İBB’ye ait bir spor tesisi bile yoktu” diyen İmamoğlu, “4,5 yılda 7’si futbol stadı, toplam 19 spor tesisini İstanbul'un yaşamına kazandırdık. Çok sayıda semt statlarımızın eksiklerini tamamladık. Engelsiz spor parklarıyla, İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdik. Toplam 35 okulumuzda spor salonu kazandırdık. 15 okulumuz için spor salonlarımızın imalatı için yola çıktık. Haliç Su Sporları Merkezi'ni açtık. Haliç'e bir spor parkı kazandırdık. İstanbul'da 9 mini spor merkezi oluşturduk. Yine bu spor merkezlerimizin 5’ini açılışa hazırladık. Dördü de yaz aylarında insanlarımızın hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

“Sporun özünde yatan iyi değerleri yaygınlaştırmak ve yüceltmek gerektiğine inanıyorum. Örneğin; mertçe ve centilmence yarışma kültürünün, sporda olduğu kadar siyasette de hakim olmasını sağlamalıyız” diyen İmamoğlu özetle şöyle konuştu:

Bir maç ya da seçim kazanılacaksa, mertlikle kazanılmalı; kaybedilecekse mertlikle kaybedilmelidir. Çok önemli bir kavram bu. 2019 seçimlerini kaybedenler, mertçe kaybetmeyi başaramadılar. Dilerim ki bu defa, mertçe kaybetmeyi başarırlar. Biz, bunu onlara göstereceğiz. Umarım geçen sefer milletten gördükleri kırmızı kartı bu sefer yaşamazlar. Sportmenliğin, sportif ahlakın, başta siyaset olmak üzere, hayatın her alanında hakim olmasını diliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye’nin bu alanda, insanımıza sonsuz hizmet etmeye devam edeceğini ve bu güzel güzide şehre İstanbul'umuza hem Avrupa Oyunları’nı 2027’de ve başlangıcını ortaya koyduğumuz, bir yola çıkış inisiyatifini ortaya koyduğumuz 2036 Olimpiyat Oyunları’nı da İstanbul'a getirerek, İstanbul'un spor tarihini şahlandıracağımızı ve taçlandıracağımızı buradan bütün İstanbul'a duyuruyorum.”

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU