İLBANK verileri ortaya çıktı: Kredi verilen 43 projenin tamamı AK Parti ve MHP'li belediyelere

İLBANK’ın hibe desteğiyle tamamlanan toplam 102 projeden 99’unun AK Parti, MHP ve kayyum idaresindeki belediyeler ile il özel idarelerine ait olduğu belirlendi

Fotoğraf: AA

İller Bankası, 2021 yılında 279 projeye toplam 1,2 milyar TL’lik kredi desteği sağladı. Yüzde 100 İLBANK kredisi ile tamamlanan projelerden 43’ünü büyükşehir belediyeleri gerçekleştirdi. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; projelerin 42’si AK Parti’li belediyelerin, biri ise MHP’li belediyenin projesi oldu.

CHP’li büyükşehir belediyelerin hiçbir projesine yüzde 100 kredi desteği verilmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kredilerin yanı sıra, benzer bir tablo hibe desteklerinde de yaşandı. Buna göre, İLBANK’ın hibe desteğiyle tamamlanan toplam 102 projeden 99’unun AK Parti, MHP ve kayyum idaresindeki belediyeler ile il özel idarelerine ait olduğu belirlendi. Muhalefetin elinde olan belediyelerden sadece birine hibe desteği sağlandı.

İLBANK’ın, “Yüzde 100 hibe” desteği verdiği belediyelerin dağılımı ise kayıtlara şöyle geçti:

AK Parti: 60 belediye

İl Özel İdareleri: 33

Kayyım: 4 belediye

MHP: 4 belediye

CHP: 1 belediye

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay’da yaptığı konuşmada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?" diye konuşmuştu.

Erdoğan ifadelerine tepki gösteren muhalefete ise şöyle yanıt vermişti:

Birileri çıkmış Hatay’daki aday tanıtım toplantımızdaki söylediğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor. Halbuki yıllardır şu hakikati kamuoyunun dikkatine getiriyoruz. Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz. Muhalefetin elindeki şehirlerde normalde kendilerinin yapması gereken yatırımları vatandaşlarımız mağdur olmasın diye hayata biz geçirdik. Ellerindeki onca kaynağa rağmen hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerinin sorunları ise basiretsizliktir.   

 

Birgün, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU