Bahçeli: Demlenmiş siyasi eylemcilere müsaade yoktur

"Bölücülerle demlenip Manisa'nın önünü kesmeye çalışanların her türlü çirkefliği yaptığını görüyor omurgalarını kırmak için Kuvayı Milliye ruhuyla direniyoruz."

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da düzenlenen "Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin" mitniginde açıklamalarda bulundu.

Bahçeli özetle şunları kaydetti: 

Manisa'da demlenmiş siyasi eylemcilere müsaade yoktur. Manisa'nın tamamının hizmetine talibiz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Entrika siyaseti ile hizmet siyasetini aynı kalıba sokamayız. MHP olarak amacımız vatandaşlarımıza müreffeh hayat sunmak. Bölücülerle demlenip Manisa'nın önünü kesmeye çalışanların her türlü çirkefliği yaptığını görüyor omurgalarını kırmak için Kuvayı Milliye ruhuyla direniyoruz. Maksadımız Türk ve Türkiye yüzyılı hedeflerini gerçekleştirmektir.

 Belediye sorumlulukları kentsel altyapı sorunlarını çözmek değildir. Yalnızca temizlik, itfaiye, zabıta, ağaçlandırma değildir. Belediye demek insan onuruna, hayat ve varlığına haysiyetli muamele demektir. Gözyaşlarını silmeyen, ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen belediye gerçek manada görevini yerine getirmiş sayılmaz. Bizim için vatandaşın huzuru, refahı, güveni her şeyden önceliklidir. Milletin desteği olmadan hiçbir siyasi hedef başarıya ulaşamaz.

Taksici cinayeti

İzmir'de bindiği taksinin şoförü Oğuz Erge’yi öldürüp, telefonunu çalan Delil Aysal'ın vatandaşlıktan çıkartılması gerektiğini belirten Bahçeli "Hayatı boyunca rezil ve rüsva bir şekilde yaşaması adaletin mecburiyetidir" dedi.

Can Atalay değerlendirmesi: Yargıtay kararı okunurken ahlak ve ölçüye sığmayan protesto gösterileri demokratik hak olarak gösterilemez

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi tartışmalarında TBMM'de yaşanan protestoalra da değinen Bahçeli "Yargıtay kararı okunurken ahlak ve ölçüye sığmayan protesto gösterileri demokratik hak olarak gösterilemez. Atalay Gezi Parkı davasında hüküm almıştır. Bu kararın uygulanmasından başka seçenek kalmamıştır. AYM tarihi hatanın faili olarak hak ihlali kararı vermiş ve tartışmaların fitilini ateşlemiştir. Nerede bir suçlu varsa, Türkiye'ye kim husumet beliyorsa AYM onların hizasında ve onların lehine hak ihlali kararını cömertçe açıklamaktadır." diye konuştu.

Bahçeli şöyle devam etti: 

Anayasa Mahkemesi vesayetçi bir tutumla, anayasaya aykırı şekilde, tarihi bir hatanın faili olarak, Atalay'la ilgili hak ihlali kararı vermiş ve tartışmaların fitilini ateşlemiştir. Kriz ve kutuplaşmanın asıl mimarı, asıl tahrikçisi Türkiye'nin karşısındaki mihrak olan Anayasa Mahkemesidir. Nerede bir hain, nerede bir terörist ve suçlu varsa Türkiye'nin varlığına, birliğine ve egemenlik haklarına kim husumet besliyorsa Anayasa Mahkemesi onların hizasındadır ve onların lehine hak ihlali kararlarını cömertçe açıklamaktadır. TBMM, Anayasa Mahkemesinin tahakkümcü ve skandal kararına boyun eğmeyerek söz konusu şahsın milletvekilliğini düşürmüştür. Altını çizerek ifadeye mecburum ki Meclise düşen sorumluluk evvelemirde, anayasadaki çelişkileri ortadan kaldırmaktan ziyade, milli iradenin onurunu, adalet ve hukuk namusunu korumak, kollamak, sonuna kadar da sahiplenmektir. Yeni bir anayasaya duyulan ihtiyaç ortadadır. Bir yanda bölücü terör örgütünün emellerine sarılmaktan ve DEM'cilerin kuklası olmaktan utanmayanlar, diğer yanda Manisa'nın sokak aralarında yürümeye, insan ve toplum içine çıkmaya yüzleri kalmayanlar mefluç haldedir, üstelik perişanlıklarını gizlemeyecek bir durumdadır

"Dilber" tepkisi

Alper Gezeravcı'nın uzayda yaptığı çalışmaları hatırlatarak Türkiye'nin başını yükseklere çevirdiği bu dönemde bir dizi film vasıtasıyla 'Dilber' karakterinin servis edilmesinin de zamanlama itibarıyla manidar bir komplo emaresi taşıdığını savunan Bahçeli, "Gazze'de süren insani felaketler, Orta Doğu'da körüklenen silahlı çatışmalar, ABD ile İran arasındaki sertleşen gerilim, mücavir bölgelerde terör örgütlerinin yuvalanması etrafımızdaki tehdit kuşağının gittikçe genişlediğine, buna karşı da bütün milli güç unsurlarımızla müteyakkız olmamız gerektiğine işaret etmektedir." diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU