DEM Parti "Özgürlük Yürüyüşü" başlattı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan "Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak ve özgürlük olanakları sağlanarak Kürt meselesinin diyalog ve müzakere ile çözülmesini istiyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: DEM PARTİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), "İmralı tecridine son verilmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için" 1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceği "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" bugün Kars ve Van'da başladı.

Yürüyüş öncesi Van'da açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan şunları kaydetti:

İkinci yüzyıl birinci yüzyıl gibi olmamalıdır. Kürt meselesinin çözümünde Kürt tarafının muhatapları açık net bir şekilde orta yerde duruyor. Çözüm Sürecinde de Kürt meselesinin çözülmesi için ciddi bir irade ortaya konulmuştur. Sayın Öcalan başta olmak üzere bu meselenin çözümünün artık çatışmalarla, gerginliklerle, ölümlerle, yitimlerle olmayacağı ortaya konulmuştur.  Peki, ne oldu? Bu ülkeyi geçen yüzyılda olduğu gibi milliyetçilikle, tekçilikle, ırkçılıkla yönetenler, çözümü buzdolabına kaldırmış ve masayı dağıtmıştır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayın Öcalan’ın Çözüm Sürecinde ortaya koyduğu irade, doğru bir iradedir. Biz onu dün de destekledik, bugün de destekliyoruz. Şimdi devlet yetkililerini, bu ülkeyi yönetenleri daha demokratik bir Türkiye için, daha eşitlikçi ve adil bir Türkiye için, Kürtlerin ve Alevilerin insanca eşit halklara sahip olarak yaşadığı bir Türkiye için masaya, müzakereye davet ediyoruz.

 Bu sorunun uluslararası arenada bir koz olarak kullanılmaması için burada çözülmesi gerekiyor. Muhatapları bellidir, muhatapların en önemlisi Sayın Öcalan’dır. Dolayısıyla Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak ve özgürlük olanakları sağlanarak Kürt meselesinin diyalog ve müzakere ile çözülmesini istiyoruz.    

Basın toplantısının ardından Bakırhan ve yanındaki heyet Hakkari'ye doğru yola çıktı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU