Eleştirmenlerin bayıldığı Japon filmi gişede fırtınalar estiriyor

70 yıllık meşhur serinin en iyileri arasında gösterilen film heyecan yarattı

3 Kasım'da Japonya'da ve 1 Aralık'ta ABD'de gösterime giren filmin Türkiye için vizyon tarihi şimdilik belirsiz (Toho)

Godzilla Minus One, gişede fırtınalar estiriyor. 

Ünlü animasyon ve görsel efekt sanatçısı Takashi Yamazaki'nin yazıp yönettiği Godzilla Minus One, Japonya'nın II. Dünya Savaşı yıkımından kurtulmaya çalıştığı sırada canavarın ortaya çıkışını merkeze alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Godzilla serisinin 37. filmi, ABD'de yabancı bir canlı aksiyon filminin en yüksek tek günlük gişesini elde etmeyi başardı.

Godzilla Minus One, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 97 gibi mükemmele yakın bir puan aldı. İki saatlik filmin izleyici skoruysa 98.

Sinemaseverler cuma günü gişede iki numaraya yükselen filme övgüler yağdırıyor.

46 yaşındaki Jersey Cityli teknisyen Miguel Santos, "Tantanaya değer" diyerek ekledi: 

Godzilla'nın çok iyi yapıldığını düşündüm, çok fazla aksiyon, çok fazla harika diyalog, Japonca ve altyazılı olmasına rağmen, iyi bir hikaye olduğunu düşündüm. Serinin devamını görmek isterim.

Bronx'ta yaşayan 17 yaşındaki öğrenci Felix Rodriguez, II. Dünya Savaşı sonrası Japonya'sında geçen bilimkurguyu cumartesi günü seyretti ve "izlemeye değer" olduğu konusunda Santos'la aynı görüşleri paylaştı:

Gerçekten inanılmazdı. 10 üzerinden 10 veriyorum; gerçekten çok iyi bir filmdi.

Manhattan'da yaşayan 29 yaşındaki veri analisti Jenny Zhang, filmi "çok dokunaklı" diye nitelendirdi:

Tema çok iyi işlenmişti, hikaye örgüsü harikaydı, karakter gelişimi gerçekten çok iyiydi.

Manhattanlı bir bankacı olan 28 yaşındaki Bai, "İnsan deneyimine çok odaklandılar" diyerek ekledi:

II. Dünya Savaşı sonrası unsuruyla birleşince önceki Godzilla filmlerinden çok daha farklı oldu.

Filmi 11 yaşındaki oğlu Xavier'le izleyen 56 yaşındaki Brooklynli yazar Bobby Medows ise Godzilla Minus One için "İnanılmazdı" dedi. 

"İlk kez gerçekten korkutucu"

"Kesinlikle bu yıl izlediğimiz en iyi filmlerden biri" diyen Medows, "Godzilla'ya farklı bir yaklaşımdı, Godzilla ilk kez gerçekten korkutucu oldu" ifadelerini kullandı.

Godzilla Minus One'ın yönetmeni, yazarı ve görsel efekt şefi Takashi Yamazaki filmin ABD'deki başarısıyla ilgili konuşarak övgü dolu yorumlar için teşekkür etti.

Kuzey Amerika'daki muazzam tepkiler bizi heyecanlandırıyor. Sosyal medyada hayranların geri bildirimlerini okuyorum ve filmin kapsamlı bir analizine dayanan tutkulu yorumlar beni çok cesaretlendirdi. Bazı sinemalarda alkışların bile yükseldiğini duydum. Godzilla'mızı sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim.

Ünlü Japon stüdyosu Toho'nun yapımcılığını üstlendiği merakla beklenen filmde Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando ve Kuranosuke Sasaki rol alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU