DEM Parti: 2024 seçimlerinde mottomuz kazandırmak ya da kaybettirmek değil, kazanmak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, devam eden MYK toplantısına dair yaptığı açıklamada, halk oylamasının tamamlandığını ve 29 Ocak'ta DEM Parti adaylarının Diyarbakır'da tanıtılacağını açıkladı

Fotoğraf: Twitter

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin partisinin hazırlık sürecini anlatan Doğan; İstanbul, Mersin, Hatay ve Dersim'deki tutumlarına ilişkin "Parti olarak alacağımız pozisyonun dengeleri nasıl değiştirebileceğinin farkındayız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ön seçim kararını halkımız sahiplendi"

MYK toplantısının gündeminden birisi daha önce açıkladığımız gibi 13-14 ocak tarihlerinde yaptığımız birinci parti olarak çıktığımız yerlerde ön seçimlere ilişkin bilgilendirmek istiyoruz. Ön seçim sürecini büyük bir başarı ile tamamladık. Bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir doğrudan demokrasi deneyimini hayata geçirdik.

Yalnızca belediye eş başkanlarını seçmedik, il meclisi üyelerimiz de oylandı. Sandıktan çıkan sonuçlara saygılı olacağımızı, gelen itirazları değerlendireceğimizi söylemiştik. Biz üstümüze düşeni yaptık, halklar üstüne düşeni yaptılar. Ocak ayının 29'unda aday tanıtımımızı toplantımızı yapacağız.

Ön seçim deneyimi ile bu ülkede tekçi ve merkeziyetçi sisteme karşı alternatif yöntemi olan tek parti olduğu gerçeğini ön seçim ile bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ön seçim kararını halkımızın nasıl sahiplendiğini gördük. Büyük coşku ile sandıklara yöneldiler. Şimdiden kayyımların iradeleri teslim alınamayacağını ve onlardan zorla alınanı alacaklarının kararlılığını gösterdiler.

Ön seçimlerle ilgili süreci tamamladık ama yerel seçimler süreci en önemli gündemimiz. Kararlıyız, iddiamız büyük. En büyük iddiamız kayyım rejimine karşı halkımızın vereceği yanıt. Ne yaparlarsa yapsınlar, hileleri takip ediyoruz. Oy taşıma ve daha neler neler şimdiden denenmeye çalışıyor. Çünkü iddiamızın büyük olduğu biliniyor. Ama biz de buradan bir kez daha söyleyelim ki iddiamız büyük, kayyımların bileti kesildi, kayyımları göndereceğiz.

Merak edilen illerde ne yapılacak?

Kazanmak çerçevesinde ön seçimler dışında neler yapıyoruz; İstanbul, Adana, Muğla, Aydın, Kars, Mersin, Dersim bunlar özellikle seçtiğimiz değil ama kamuoyunda merak edilen iller. Merak edilen bu durumun daha önce de açıkladığımız üzere DEM Parti olarak alacağımız pozisyonun dengeleri nasıl değiştirebileceğimizin farkındayız. Böyle bir sorumlulukla çalışıyoruz.

Bu iller bizim için de özel iller. Hemen bugüne kadar açıkladığımız ve açıklamadığımız her seçim bölgesine ilişkin şunun bilinmesini isteriz ki her şey çok büyük titizlikle çalışılıyor. Bu seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar sürüyor. Netleştikçe sizlerle paylaşıyoruz. Buralara ilişkin epeyce yol alındı. İnce eleyip sık dokuyarak yol alıyoruz. Diğer yandan açıkladığımız il ve ilçelerde eğilim yoklaması ile aday belirleyeceğimiz yerlerde çalışmalarımız sürüyor.

"Dersim İttifakı" mesajı

Biz DEM Parti olarak her ile ilişkin kent uzlaşısı stratejisi üzerine çalışmalarını sürdürüyoruz. Dersim’de bu illerde bu iller içinde özel bir önem sahip. Dersim bir önceki dönem kayyımla elimizden alınan illerden biridir. Dersim İttifakı olarak yan yana geliş haklı olarak bir takım soru işaretleri oluşturdu. Biz kurduk siz de gelin yaklaşımını DEM Parti’nin yürüttüğü çalışmalar sürerken, bu çalışmaları güçleştirdiğini, ortaklaşma halini bir nevi paypas ettiğini söylemek gerekir.

Halkın yönetimi nasıl yolla, nasıl bir güç birliği ile ilgili dahil edeceğiz. Toplumsal muhalefetin yan yana gelişinin nasıl yansıyacağı ile ilgili. Bu soruları biz birlikte ve ortaklaşa bir cevap üretmeliyiz. Bizim için ilkeli ittifak anlayışımızın böyle olduğunun ve en basit tanımının bu oludğunun altını çiziyor. Dersim DEM'siz olmaz, DEM Dersim’siz olmaz. Kimse Dersim'i DEM'den, DEM'i Dersim'den ayıramaz. Yapacağımız tüm güç birliklerinde bu anlayış kapsamında bir yaklaşımımız olacak. MYK toplantısında bu tartışmalarımız devam ediyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU