"Yakışıklı Wow" kadınları büyülüyor!

Sosyal medyanın yakışıklı Yemenli korsanın hikayesini ele alma şekli, Afganistan, Irak ve diğer bölgelerden gelen hikayeler için de bir ölçü

Görsel: X

Sosyal medya pazarında her şey bir meta haline geldi.

Terörün kendisi dahil her ciddi ve tehlikeli konu, yüzeysellik, hatta "saçmalık" testisinden dökülen önemsiz bir konuya dönüştü.

Yemen'in İbb şehrinden 19 yaşında Yemenli bir genç, Husilerle birlikte Yemen kıyısı açıklarındaki Kızıldeniz sularında "Galaxy" gemisinin alıkonulması ve kaçırılması eylemine katılmış ve eylem sırasında da kendisi ile birlikte diğer Husi milisleri görüntülemiş.
 


Adı Raşid el-Haddad olan genç, başta Batılı olmak üzere dünyadaki genç kızların konusu oldu ve bir süper kahramana dönüştü.

Mutlu Raşid'in bir sosyal medya platformundan kendisiyle röportaj yapan bir aktiviste söylediği gibi, genç kızların ona hayran olmalarının sebebi, "yakışıklı" olması ve Amerikalı genç aktör Timothée Chalamet'e benzemesiydi.
 


Peki, bu ve tekrarlanan benzeri vakaların açıklaması nedir?

Yıllar önce Hollanda'da o yıl Hollandalı kadınların en çekici buldukları erkekler hakkında bir anket yapılmıştı ve o dönemde kadınların ve kızların kalbini kimin kazandığını hayal edin!

Evet, aklınıza geldiği gibi Usame bin Ladin!

Genç kızlar ve bazı maceracı kadınlar, IŞİD'in Rakka ve Suriye'nin bazı bölgelerindeki ütopik devletine akın ettiğinde araştırmacılar bu durumu açıklayamamışlardı.

O dönemde Stratejik Diyalog Enstitüsü ve Londra'daki King's Üniversitesi Uluslararası Radikalleşme Çalışmaları Merkezi, bu konuyu açıklamaya ve aynı zamanda kadınların rollerini tanımlamaya çalışan kapsamlı bir rapor yayımlamıştı.

Rapora göre en büyük cezp edici sebeplerden biri kadınların ve kızların bu devletin tam anlamıyla Tarzan tarzı değerlerin olduğu bir ormanda yeni, ütopik bir toplum olduğunu varsaymalarıydı.

İngilizlerin hazırladığı rapor şöyle diyor:

İnternette bir cihatçının bir kadın cihatçıyla evlenmesini gösteren aslan ve dişi aslan resimleri yayımlanıyordu.


Yine raporda kadınların IŞİD bölgesine gitmesinin çeşitli sebepleri olduğu, bunların en önemlilerinin ise kendilerini yalnız hissetmeleri olduğu ifade edildi.

IŞİD topraklarında 500'e yakın Batılı kadın yaşıyordu.

Araştırmacılar ayrıca 15 ülkeden, çoğu ergenlik çağında veya 20'li yaşlarının başında olan ve en küçüğü yalnızca 13 yaşında olup IŞİD'in Tarzan devletinde bulunan 100 kadını internet aracılığıyla izlediler.
 


İster Doğu ister Batı kökenli olsun, kızların kalplerini çalan gence dönersek, Husi genç Raşid Haddad'ın videosu sosyal medya platformlarında 30 milyondan fazla görüntülendi.

Sosyal medyanın yakışıklı Yemenli korsanın hikayesini ele alma şekli, Afganistan, Irak ve diğer bölgelerden gelen hikayeler için de bir ölçü.

Sorun şu ki hikaye sadece ergenlik çağındaki kızların veya ergen gibi olan kadınların gevezelikleri ve hormonlarıyla sınırlı kalmıyor, aksine hem erkek hem de kadın bazı sosyal medya profesyonellerinin yorum ve beğeni almak adına bu baloncukların köpürtülmesine katkı sağlamaları noktasına varıyor.

Ondan sonra da olanlar oluyor.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU