Bingöl MHP'de "Şeyh Said" istifaları: Bahçeli'nin sözleri kabul edilemez

"Değerimiz Şeyh Said hakkında söylenenlerin ardından burada durmamızın bir anlamı kalmamıştır."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar üzerine Bingöl Belediyesi'nin MHP'li 3 meclis üyesi istifda etti.

Artıgerçek'ten Mazlum Bucuka'nın haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili "Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır" ifadeleri üzerine Bingöl Belediyesi MHP'li Meclis üyeleri Ahmet Bukan, Ramazan Susadı ve Mehmet Sayit Günergök, meclis üyeliğinden istifa etti.

İstifa eden MHP'li Meclis Üyesi Ramazan Susadı, Bahçeli'nin sözleri üzerine istifa ettiğini söyledi. "Şeyh Said'in dini bir lider olduğunu ve bir değer olarak kabul ettiklerini" söyleyen Susadı, Bahçeli'nin sözlerinin ardından partide kalmasının bir anlamı olmadığını ve meclis üyesi görevini de bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstifa eden diğer MHP'li üye Ahmet Bukan da, "Şeyh Said'in bir değer olduğunu" vurgulayarak, Bahçeli'nin sözlerinin "kabul edilebilir olmadığını" vurguladı.

Bingöl Belediyesi Meclisi'nde 6 üyesi olan MHP'nin üç üyenin istifasının ardından grubu düşmüş oldu.

Bahçeli'nin ifadeleri

16 Aralık'ta partisinin Ankara İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Devlet Bahçeli, tartışmalarla ilgili şunları söylemişti:

Bir isyan elebaşının adeta bir kahraman olarak tanım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır. Tarih ve milletin huzurunda söylüyorum; Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, katildir, canidir, emperyalizmin uşağıdır. Piran’da askerlerimize saldıran, halkı isyana teşvik eden, Genç, Palu, Elazığ, Silvan, Lice, Varto işgaline kalkışıp Diyarbakır’ı ele geçirmek için saldırı düzenleyen, eğer bu işgal başarılı olsaydı İngiltere’den sözde Kürdistan için destek isteyeceğini itiraf eden bir soysuza kim övgü yağdırıyorsa onunla aynı çukurdadır. Onlara dikkat ediniz, kalpleri milletle çarpmaz, gözleri milletle yaşarmaz, göğüsleri milletle kabarmaz.

 

 

Artı Gerçek, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU