ABD'deki okul saldırganının tüyler ürpertici son paylaşımı ortaya çıktı

Perşembe günü Iowa'daki Perry Lisesi'nde ateş açan saldırganın 17 yaşındaki Dylan Butler olduğu açıklandı

Iowa'da okula silahlı saldırı düzenleyen Dylan Butler'ın son TikTok gönderisi (Dylan Butler/TikTok)

ABD'nin Iowa eyaletinde polis, perşembe günü bir lisede terör estirerek bir kişinin ölümüne ve 5 kişinin yaralanmasına neden olan gencin "sosyal medyada yaptığı bir dizi paylaşımı" araştırıyor.

17 yaşındaki Dylan Butler'ın, öğrencilerin Noel tatilinden döndüğü perşembe günü Iowa'daki Perry Lisesi'nde ateş açan silahlı saldırgan olduğu açıklandı.

Okulun eski öğrencisi Butler olay yerinde ölü bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Des Moines Register'ın haberine göre, gencin saldırı nedeni halihazırda araştırılıyor ve yetkililer Butler'ın olayın gerçekleştiği sıralarda yaptığı "bir dizi sosyal medya paylaşımını" inceliyor.

İddiaya göre Butler, saldırıdan kısa süre önce TikTok'ta "Şimdi bekleyeceğiz" yazan tüyler ürpertici bir video paylaşmış.

Videoda Butler okuldaki bir tuvalet kabininde ayaklarının yanında mavi bir silindir çantayla poz veriyor.

Videoya Alman KMFDM grubunun "Stray Bullet" (Serseri Kurşun) şarkısı eşlik ediyor. Bu şarkı 1999'daki Columbine Lisesi katliamını gerçekleştiren silahlı saldırganlardan Eric Harris'in kişisel internet sitesinde de kullanılmıştı.

Dedektifler 17 yaşındaki gencin sosyal medya hesaplarında ateşli silahlarla poz verdiğini gösteren fotoğraflar da buldu.

Bir emniyet yetkilisi, federal ve eyalet dedektiflerinin Butler'ın arkadaşlarıyla görüştüğünü ve TikTok ve Reddit'teki gönderiler de dahil çevrimiçi ayak izini analiz ettiğini söyledi.
 

Dylan Butler
(Dylan Butler/TikTok​​​​​​​)

 

Genç, yıllarca eski sınıf arkadaşlarının zorbalığına maruz kalmış sessiz bir kişi diye tanımlandı.

Yetkililer, Butler'ın pompalı tüfek ve küçük kalibreli bir tabancayla 6. sınıftan bir öğrenciyi öldürdüğü ve diğer 5 kurbanı yaraladığı silahlı saldırı sırasında tek başına hareket ettiğini söyledi.

Yaralanan 5 kişi arasında, daha sonra mezun olduğu okul tarafından Perry Lisesi Müdürü Dan Marburger diye teşhis edilen bir idareci de vardı.

Eyalet soruşturma bölümünün müdür yardımcısı Mitch Mortvedt, bir kişinin durumunun kritik olduğunu ancak yaraların hayati tehlike arz etmediğini söyledi. Diğer kurbanların durumuysa stabil.

Mortvedt, yetkililerin okulda "epey basit" bir el yapımı patlayıcı cihaz bulduğunu ancak etkisiz hale getirebildiklerini de sözlerine ekledi.

Silahlı saldırının ardından Perry'deki Wiese Park'ta gece nöbetinde bir araya gelen kent sakinleri, birçok inançtan papazları dinleyip hem İngilizce hem de İspanyolca umut mesajlarını dinlerken mum yaktı.

Iowa Valisi Kim Reynolds perşembe günü yaptığı açıklamada, silahlı saldırıyı "tüm eyaletimizi derinden sarsan manasız bir trajedi" diye niteledi.

"Bugün kalplerimiz ağır ve dualarımız Perry topluluğuna" dedi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre de düzenlediği basın toplantısında silahlı saldırıya değinerek olayı "trajik" ve "manasız" diye niteledi.

Jean-Pierre gazetecilere, "Yeni yıla gireli sadece birkaç gün oldu ve başka bir silahlı saldırıdan bahsediyoruz, bu yürek burkucu ve yürek parçalayıcı" dedi. 

Bu kadarı ne zaman yeterli olacak?

Bugün itibarıyla okul hâlâ kapalı.



​​​​​​​* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU