Selahattin Demirtaş: Bahçeli davaya doğrudan müdahale ediyor, devlet şu an MHP'dir

6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek açılan Kobane Davası sürüyor

Fotoğraf: Twitter

Halkların Demokratik Partili (HDP) 18 yöneticinin tutuklu yargılandığı 108 sanıklı Kobane davasında savunmasına devam eden HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş; "Devlet şu an MHP’dir. Artık devleti MHP yönetiyor. Sadece Yargıtay’a bakarak bunu görebiliriz. Bir daireyi tutup bütün herkese ayar veriyorlar. Birçok adliyede MHP’li mafyalar terör estiriyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirtaş savunmasında şunları söyledi:

"Bu davaya doğrudan müdahale ediyorlar"

Bahçeli ve Erdoğan ittifakı 15 Temmuz’da değil, 7 Haziran gecesi başlamıştır. “Kürtlere karşı dışarıda ve içeride savaşacaksan seni başkan yapacağız” dediler. Kurdukları kumpas, bu davaya kadar sirayet etti.

Erdoğan’ın yıllardır söylediklerini okuyorum. Ama Bahçeli’nin tweetlerini okumadım. Çünkü bu davaya doğrudan müdahale ediyorlar. Bahçeli benim üzerimden Kürtleri terörist ilan ediyor. Sorosçu Kavala, terörist Demirtaş. Atadedeler örgütüne üye hakim doğrudan Devlet Bahçeli tarafından atandı bu davaya.

"Bu dava Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarını aşan bir davadır"

Bu kadar pasif bir davada ne yapabiliriz, kafa karışsın ve kamuoyunu anlamayacak hale getirelim' dediler. Avukatlar yıllarca binlerce sayfa hazırlasın. Böylece dava devam etsin. Tayyip Erdoğan davayı iki cümle ile anlatır. ‘Yasin Börü’nün katilleri’. Kobanê Davası'nın gerçeği budur. Spotu böyle. Avukatlarımız da yıllardır hazırladıkları savunmaları delilleri ile ortaya döktüler. Savunma yapmaya devam ediyorlar. İki cümlelik kumpas. Niye böyle yaptılar? Hepsini anlattım. Kobanê kumpas davası bu nedenle iki cümledir. Bu dava Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarını aşan bir davadır ve etkisi devam edecektir. Şu saatte bile siyasette etki yaratıyor. Hesap kitap bu dava üzerinden yapılıyor.

"Hakikate ışık tuttuk"

HDP artık tiyatro perdesini açtı. Sahne göründü. Seyirciler sahneyi gördü. Dekoru gördü. Oyunu gördü. Bu yüzden perdeyi kapatmaya çalışıyorlar ama artık sahne göründü. HDP günümüz dünyasında hiç kimsenin başaramayacağı bir şey başardı. Biz bir mucize yaratmadık. Sadece hakikate ışık tuttuk. Yoktan var etmedik. Onu nasıl harekete geçirebileceğimizi, örgütleyebileceğimizi gösterdik.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU