Davutoğlu: Gönül isterdi ki, metne 5 değil 6 parti imza atsaydı, ortak zemin için gayret gösterdik

"Maalesef ortak bir metinde dahi buluşulamamış olması milletimizi derinden yaralamıştır"

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Gelecek-Saadet ortak grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan 12 asker ile ilgili konuşan Davutoğlu,  "Ciddi bir sınavdan geçtik hükümet, hepimiz ve maalesef başarılı olamadık. Birincisi; "milli birlik ve beraberliğin unutulmaması gereken günlerdeyiz" diye bir tekerleme var. Herkes bunu söyler. Ama 12 şehidimiz toprağa verilirken, ortak kader bilincimiz, ortak acı bilincimiz, ortak demokratik bilincimiz aynı anda darbe yedi. Gönül isterdi ki; 5 değil, 6 partinin de imza attığı bir metinle "bu ülkenin çocukları kardeştir ve bu ülkenin birliği için toprağa düşen herkes aziz şehitlerimiz mukaddestir ve onların davasına sahip çıkarız" diyebilseydik. Maalesef ortak bir metinde dahi buluşulamamış olması milletimizi derinden yaralamıştır" dedi.

"Ortak zemin için gayret gösterdik"

"Biz Gelecek ve Saadet Partisi grubu olarak o gece, arkadaşlarımız ve grup başkanvekillerimiz çok gayret sarf ettiler bir ortak zeminde buluşturabilmek için bütün partileri" diyen Davutoğlu şunları söyledi:

Çünkü ne zaman buluşacağız; eğer o acının yaşandığı gün buluşamazsak. Maalesef olmadı. Önce o ortak bildiride uzlaşacaktık, hepimiz altına imza atacaktık. Şehitlerimizin aziz ruhları adına. Sonra demokratik bilincimiz devreye girecekti ve neden bu şehitlerimiz karın kışın ortasında zor şartlarda oralarda terkedildi diye soracaktık. Ve tabii ortak acıyı yaşayacaktı.

Cenaze namazlarında yaşanan protesto gösterileri ile ilgili de konuşan Davutoğlu şunları kaydetti:

Anadolu'da üniversite bitirmeleri, çok yüksek okul okumaları gerekmeyen bizim Toroslar'ın dağlarında dahi Doğu'nun Batı'nın her yerinde iki konuda mutlak mutabakat vardır. Eğer cenaze varsa her şey unutulur. Kan davası unutulur, borçlar unutulur, küslükler unutulur, her şey unutulur ve cenaze makamında sadece tekbir getirilir.

Bir cenaze namazı kılındı Manisa'da ve sanki siyasi partiler arasında kavga mekanı gibi. Ve maalesef bütün bu günlerde milleti birleştirmesi gereken cumhurbaşkanlığı makamı, neredeyse bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına "daha ne günler göreceksiniz" tarzında halkı ana muhalefet genel başkanına karşı tahrik etti

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU