Almanya’daki çocuk tacizcileri hapisten çıktıktan sonra gözetim altında tutulacak

Almanya’da bir kamp alanında yıllar boyunca çocukları istismar ettiği belirlenen Andreas V. 13 yıl, 34 yaşındaki Mario S. ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Her iki sanığın da ceza süresi bittikten sonra gözetim altında tutulmasına karar verildi

Fotoğraf: AFP

Almanya'da ocak ayında ortaya çıkan ve büyük tepkilere neden olan çocuk tacizcilerinin davasında karar verildi.

Bir kamp alanında yıllar boyunca çocukları istismar ettiği belirlenen 56 yaşındaki Andreas V. 13, 34 yaşındaki Mario S. ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cezaevine gönderilen iki şüphelinin, ceza süreleri bittikten sonra da gözetim altında tutulmasına karar verildi.

Hakim de tepki gösterdi

Mahkemeye başkanlık eden Hâkim Anke Grudda gerekçeli kararını, "Olayı kelimelere dökmek çok zor” diyerek açıkladı.

Sanıkları, "iğrenç, canavarca, tiksinti verici” gibi sözlerle tanımlamanın yeterli olmadığını söyleyen Grudda, sanıklara da "Siz 32 çocuk ve genci cinsel arzularınızın nesnesi durumuna düşürdünüz ve 32 çocuğa zarar verdiniz” diye konuştu.

İki şüphelinin yargılandığı davada, aralarında 16 mağdur ve 12 mağdur yakının da bulunduğu 33 kişi tanık olarak dinlendi. 10 hafta süren duruşmalar mağdur çocukları korumak için kapalı gerçekleştirildi.  Tacize uğrayan çocukların yaşlarının 3-14 arasında değiştiği belirtildi.

Dava dosyasında 32 çocuğun sanıklar tarafından defalarca istismara maruz kaldığı belirtildi. Kamuoyunda ise çocuk sayısının daha fazla olabileceği iddia edildi.

Almanya’nın en büyük en büyük skandallardan biri olarak kabul edilen olayda, Lippe polisinde bazı delillerin kaybolması da tartışmalara neden olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU