Gary Oldman: "Batman ve Harry Potter beni kurtardı"

Oscar ödüllü oyuncu "en çok paraya en az işi yapmaktan" memnun olduğunu belirtti

(Reuters)

Gary Oldman, Harry Potter ve Kara Şövalye (Dark Knight) serilerinde rol almasının hem mesleki hem de kişisel bakımdan kendisini "kurtardığını" söyledi.

The Drew Barrymore Show'a katılan Oldman, 2000'lerin başında kariyerinin duraklamasından ve aynı zamanda iki erkek çocuk paylaştıkları üçüncü eşi Donya Fiorentino'yla yaşadığı boşanma sürecinden bahsetti.

Oldman, "42 yaşında kendimi boşanmış bir halde buldum ve oğullarımın velayeti bendeydi" dedi. 

Bu başlı başına… Zordu çünkü sektörde değişim vardı ve pek çok yapım Macaristan, Budapeşte, Prag, Avustralya, bilirsiniz, böyle yerlerde [çekiliyordu]. Ben de bu yüzden pek çok işi gerçi çevirdim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oldman, Harry Potter serisinin üçüncü filmi olan 2004 yapımı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) büyücü Sirius Black rolünü aldığında işler değişti. Bu rolü 2005 yapımı Harry Potter ve Ateş Kadehi (Harry Potter and the Goblet of Fire), 2007 yapımı Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ve 2011 yapımı Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2'de (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2) tekrarladı.

Bu seriye katıldıktan bir yıl sonra Christopher Nolan'ın Batman Başlıyor'unda (Batman Begins,2005) polis memuru Jim Gordon rolünü üstlendi. Bu rolü 2008 yapımı Kara Şövalye (The Dark Knight) ve 2012 yapımı Kara Şövalye Yükseliyor'da (The Dark Knight Rises) yeniden canlandırdı.

Oldman, Barrymore'a "Harry Potter için Tanrı'ya şükürler olsun" dedi. 

Harry Potter için Tanrı'ya şükürler olsun. Sana söylüyorum, bu ikisi, Batman ve Harry Potter, gerçekten beni kurtardı çünkü en az işi en çok paraya yapabileceğim ve sonra evde çocuklarla olabileceğim anlamına geliyordu.

Batman Başlıyor'un çekimleri sırasında Oldman çocuklarına daha yakın olabilmek için her hafta birkaç kez Los Angeles'taki eviyle Londra'daki film seti arasında gidip gelmiş.

Oldman, "İlk Batman'i çektiğimizde... Gotham için Londra'yı kullanıyorlardı. 27 kez Los Angeles'a gidip geri uçtum" dedi.

Bir günlüğüne uçuyordum. Günde bir çekim yapıyordum. Chris Nolan'ın hakkını yemeyelim... programa sadık kaldı. Üç günlüğüne eve giderdim. İki günlüğüne geri dönerdim. Hafta sonu için eve giderdim. Bir günlüğüne geri dönerdim... Aksi takdirde, çocuklarımı dadının büyüttüğünü düşünürdüm.

Önceki günlerde Oldman'ın 2024 Altın Küre adayları arasında olduğu açıklandı.

Oldman, Apple TV+'ın gerilim dizisi Slow Horses'da canlandırdığı casus Jackson Lamb rolüyle "Televizyonda En İyi Erkek Oyuncu Performansı-Drama Dizisi" kategorisinde aday gösterildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU