Madrid'de 78 yaşındaki sağcı siyasetçi sokak ortasında yüzünden vuruldu

Suikast girişimi Sosyalist Parti'yle bağımsızlık yanlısı Katalanların anlaşmaya varmasından birkaç saat sonra gerçekleşti

Suikast girişimin ardından Madrid polisi iki şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı (Reuters)

İspanya'nın başkenti Madrid bugün siyasi bir suikast girişimiyle sarsıldı.

Merkez sağ Halkın Partisi'nin (PP) eski Katalonya bölge başkanı ve radikal sağcı Vox partisinin kurucularından 78 yaşındaki Alejandro Vidal-Quadras yerel saatle 13.30'da Madrid'de vuruldu.

Vidal-Quadras'ın yüzünden vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığında bilincinin kapalı olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İspanyol sağ siyasetinin emektar isimlerinden biri olan Vidal-Quadras, daha önce Avrupa Parlamentosu'un başkan yardımcılığını da yapmıştı.

İspanyol siyasetçi radikal sağcı Vox'un kuruluşunda yer almış ancak Avrupa Parlamentosu'na seçilemeyince partiden ayrılmıştı.

Ülke basını Vidal-Quadras'ın siyah motosiklet kaskı takan bir kişi tarafından sokak ortasında vurulduğunu yazdı. Vidal-Quadras'ın çene bölgesinde mermi giriş ve çıkış yaralarının bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu belirtilirken, polis kaynakları 78 yaşındaki siyasetçinin hayati riskinin bulunmadığını aktardı.

İspanyol siyasetçiye yönelik suikast girişimi, İspanya'da bağımsızlık yanlısı Katalan hareketinin tartışıldığı bir dönemde geldi.

Hükümeti kurmak için Katalan parti Junts'un desteğine ihtiyaç duyan Sosyalist Parti lideri Pedro Sanchez, 2017'deki bağımsızlık referandumunu düzenleyen Katalan siyasetçilerin affedilmesine karar vermişti.

Sosyalist Parti ve Junts, konuyla ilgili anlaşma sağlandığını suikast girişiminden birkaç saat öne duyurdu.

Sanchez'in hükümet kurabilmek adına ayrılıkçı Katalan siyasetçilere yönelik af çıkarma çabaları İspanya'da uzun süredir tartışılıyordu. Özellikle sağ partiler, af teklifine karşı sert bir muhalefet yürütüyordu.


Independent Türkçe, Reuters, AP, El Pais

DAHA FAZLA HABER OKU