GTA 6, daha fragmanı çıkmadan rekor kırıyor

Bir hayran, "Sadece Rockstar Games bu düzeyde bir heyecan yaratabilir!!!!" diye yazdı

(Rockstar Games)

Grand Theft Auto 6, fragmanının yayımlanmasına daha bir ay varken rekorlar kırıyor.

Rockstar Games, büyük başarı yakalayan oyun serisinin geri döneceğini açıkladı ve 8 Kasım Çarşamba günü GTA 6 fragmanının aralıkta çıkacağını duyurdu.

Oyunun geliştiricisi bu haberi Rockstar Newswire'da paylaştı ve o zamandan beri oyun dünyasında bir heyecan dalgası yarattı; birçok kişi fragmanın çıkışının şirketin 25. yıldönümüne denk gelecek şekilde planlandığı teorisini ortaya attı.

Rockstar Games Başkanı Sam Houser, geliştiricinin resmi sosyal medya hesabına şunları yazdı:

Aralık başlarında bir sonraki Grand Theft Auto'nun ilk fragmanını yayımlayacağımızı bildirmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu deneyimleri hepinizle paylaşacağımız daha uzun yıllar için sabırsızlanıyoruz.

Duyurudan kısa süre sonra bu paylaşım, sosyal medya sitesinin tarihindeki en çok görüntülenen oyun tweet'i oldu. Bu haber yazıldığı sırada, duyuru 143,6 milyon kez görüntülenmiş ve 1,4 milyondan fazla beğeni almıştı. Hayranlar buna şaşırmadı ve @GTASixInfo adlı hayran hesabı şunları yazdı:

Sadece Rockstar Games bu düzeyde bir heyecan yaratabilir!!!!

Belirli bir fragman tarihi henüz açıklanmamış olsa da fragmanın 7 Aralık'taki Oyun Ödülleri sırasında yayımlanması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grand Theft Auto oyun serisinin 6. oyunu, 10 yıl önce 5. oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana söylentiler arasında yer alıyordu. 2001'de piyasaya sürülen GTA III, serinin dönüm noktası niteliğinde bir video oyunu olarak muazzam beğeni topladı. Oyun, David Jones ve Mike Dailly tarafından yaratılmasından bu yana 405 milyondan fazla kopya sattı.

Rockstar Games fragmanı duyurmadan önce sosyal medyada şunları yazdı:

Gelecek ay Rockstar Games'in 25. yıldönümü. Dünya genelindeki oyuncularımızın inanılmaz desteği sayesinde gerçekten tutkuyla bağlı olduğumuz oyunlar yaratma fırsatına sahip olduk.

 

GTA V
GTA V, 10 yıl önce çıkmıştı (Rockstar Games)

 

Sizler olmadan bunların hiçbiri mümkün olmazdı ve bu yolculuğu bizimle paylaştığınız için hepinize çok minnettarız. Rockstar Games 1998'de, kültür açısından video oyunlarının da diğer eğlence türleri kadar vazgeçilmez olabileceği fikri üzerine kuruldu ve bu evrimin bir parçası olma çabalarımızla sevdiğiniz oyunları yarattığımızı umuyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU