30’una gelmeden 193 ülkeyi dolaşan gezgin, en sevdiği 10 ülkeyi sıraladı

Cassandra De Pecol, kendisinde hayal kırıklığı yaratan iki ülkenin de adını verdi

Cassie De Pecoli 559 günde dünyayı turladı (Instagram/@cassidepecol)

ABD'li 34 yaşındaki Cassandra De Pecol 2017'de, 27 yaşında 193 ülkeyi "En hızlı sürede seyahat eden kişi ve kadın" olarak iki dalda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

De Pecol, en sevdiği ülkeleri düşündüğü zaman aklına genel olarak insanlarla kurduğu iletişim ve gördüğü doğa manzaralarının geldiğini söylüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda sporcu da olan De Pecol, 30 yaşında Ironman ünvanını kazanmıştı.

Genç kadınlara hayallerinin ve tutkularının peşinden gitmeleri konusunda ilham vermeyi istediğini belirten De Pecol, en sevdiği 10 ülkeyi sıraladı.

1- Arjantin

Arjantin'de harika insanlarla tanıştığını söyleyen De Pecol, Patagonya bölgesinin doğasına hayran olduğunu ifade ediyor.

 

Bariloche'deki sıra dağların ve buzul göllerinin etkileyici olduğunu ifade eden De Pecol, ülkenin en güneyindeki Ushuaia'nın manzarası ve yemek kültürünü çok sevdiğini belirtti. 

2- Avusturya

Avusturya'nın dağları ve doğasının çok güzel olduğuna dikkat çeken yalnız gezgin, ülkenin nefes kesici olduğunu söylüyor.

Aynı zamanda ülkenin köklü tarihinden kalma kaleleri ve sarayları ziyaret etmenin de geziyi zenginleştirdiğini aktardı.

3- Butan

Kültür ve doğa tutkunlarını en az bir defa bu ülkeyi gezmeye davet eden De Pecol, ülkenin çok huzurlu bir atmosfere sahip olduğunu belirtti.

4- Pakistan

Başkent İslamabad, Karaçi, Lahor gibi kentler de dahil olmak üzere Pakistan'ın birçok yerini gezdiğini söyleyen De Pecol, insanların misafirperverliğini "sıradışı" olarak nitelendiriyor.

Mutfağının ağır ama lezzetli olduğunu belirten gezgin, ülkenin aynı zamanda doğal güzelliklerinin büyüleyici olduğunu belirtti.

5- Vanuatu

Pasifik Okyanusu'ndaki küçük ada ülkesi Vanuatu'da kendini yerel geleneklere kaptığını ifade eden De Pecol, burada çok fazla şey öğrendiğini söyledi.

6- İzlanda

İzlanda'nın ihtişamlı bir doğası olduğunu söyleyen gezgin, şehirlerin de bunaltıcı olmadığını belirtti.

İzlanda'nın insanlarını misafirperver olarak tarifleyen De Pecol, yemeklerinin de çok lezzetli olduğunu söyledi.

7- Umman

Ortadoğu'nun kalbinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirten De Pecol, Umman'ın Arap kültürünü keşfetmek için mükemmel bir yer olduğunu ifade etti. 

 

Halkının nazik, kahvelerinin çok güzel olduğunu aktaran gezgin, ülkedeki deniz ve çöl manzarasının canlandırıcı bir etki bıraktığını belirtti.

8- Amerika Birleşik Devletleri

De Pecol ABD'yi kültürlerin, mutfakların, geleneklerin ve manzaraların eridiği bir pota olarak tarifledi.

Gezgine göre burası, dünyanın tadını çıkarmak ve farklı yerlerden insanlarla tanışmak için harika bir yer.

9- Mauritius

Mauritius'un hakettiği ilgili görmediğini belirten genç gezgin, ülkenin el değmemiş doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

 

Öte yandan De Pecol, Hint, Çin, Avrupa ve Afrika'daki kültürlerin yarattığı multikültürel ortamı da etkileyici bulduğunu ifade etti.

10- Tunus

Yalnız gezen bir kadın olarak bu ülkede kendini güvende hissettiğini söyleyen De Pecol, ülkede görülecek çok fazla şeyin olduğunu söyledi.

Aynı zamanda eski bir tarihe sahip ülkenin insanlarının da nazik olduğunu belirtti.

Hayal kırıkılığı yaratan iki ülke 

De Pecol, seyahatleri sırasında hayal kırıklığı yaşadığı iki ülkenin İtalya ve Kuzey Kore olduğunu söyledi. 

Birçok kez İtalya'ya gittiğini söyleyen De Pecol, kadınların kendisine karşı çok iyi davrandığını ancak erkeklerin tacizine maruz kaldığını belirtti.

De Pecol, Kuzey Kore'de de kurallar gereği fotoğraf makinesi, telefon, GPS cihazı ve bilgisayarını Shenyang Havalimanı'nda bırakmak zorunda kaldığını aktardı.

Genç gezginin iki rekoru, 2019'da o zaman 24 yaşında olan Taylor Demonbreun tarafından kırıldı.
 

Independent Türkçe, Insider, Guinnes World Records

DAHA FAZLA HABER OKU