Dünyaca ünlü oyun serisi, beyazperdeye geliyor

Spider Man üçlemesinin yapımcısı da kadroda

Hyrule adındaki kurgusal ülkede geçen oyun, anakarakter Link'in Prenses Zelda'yı kurtarmak için girdiği maceraları anlatıyor (Nintendo)

Nintendo'nun dünyaca ünlü oyun serisi The Legend of Zelda'nın film uyarlamasının yapılacağı duyuruldu. 

Zelda serisinin yapımcısı Shigeru Miyamoto, oyun devi Nintendo'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, prodüktör Avi Arad'la film üzerinde bir süredir çalıştıklarını belirtti. Arad, Spider Man üçlemesinin de prodüktörlüğünü üstlenmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Miyamoto, filmin animasyon değil canlı çekim olacağını ve tamamlanmasının vakit alacağını ifade etti. 2014 yapımı Labirent: Ölümcül Kaçış'ın (The Maze Runner) yönetmeni Wes Ball'ın çekeceği filmin kadrosunda kimlerin yer alacağıysa henüz bilinmiyor. 

Nintendo'nun Super Mario'dan sonraki en başarılı oyun serisi Zelda, 1986'daki ilk çıkışından bu yana yaklaşık 150 milyon kopya sattı. 

Serinin son oyunu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom mayısta çıkmış ve üç hafta içinde 10 milyon kopya satışa ulaşarak, en hızlı satılan Zelda olmuştu.

Nintendo klasiği Super Mario'nun beyazperde uyarlaması Süper Mario Kardeşler Filmi de (The Super Mario Bros. Movie) bu yıl 14 Nisan'da Türkiye'de vizyona girmişti. Yapım, dünya çapında yaklaşık 1 milyar dolar gişe hasılatı elde ederek, animasyon filmi türünde rekora imza atmıştı. 


Independent Türkçe, BBC, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU