Kurt örümceği, kendi yavrularından yaptığı "taçla" görüntülendi

"Safaride ya da Madagaskar ormanlarında değildim"

Kurt örümcekleri genellikle kahverengi, gri, siyah veya ten rengi olup, koyu işaretlere ve çizgilere sahiptir (Benjamin Salb/TNC Fotoğraf Yarışması 2023)

ABD'nin Maryland eyaletinde bir kurt örümceği, kendi yavrularından yaptığı "tacı" takarken görüntülendi.

Fotoğrafçı Benjamin Salb tarafından kaydedilen görüntüde, Latince adı Lycosidae olan familyaya ait bir kurt örümceğinin onlarca yavrusunu kafasının üzerinde taşıdığı anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salb bu örümceği sabahın erken saatlerinde asfalt yolun ortasında gördü.

"Anne Kurt Örümceği" adı verilen fotoğraf, The Nature Conservancy'nin 2023 Küresel Fotoğraf Yarışması'nda böcekler ve örümcekler kategorisinin de kazananı seçildi.

Yarışmayı kazandığını öğrendikten sonra Instagram'da gönderi paylaşan fotoğrafçı, "Bu şöhretin benim için özel yanı, anne örümceğin ve onun yavrularının mahallemin parkında olmasıydı" ifadelerini kullandı.

Salb, "Safaride ya da Madagaskar ormanlarında değildim (nefret etmiyorum, sadece kıskanıyorum). Banliyödeydim" diye de ekledi.
 

 

Bu hayvanlar, yumurta keselerini karınlarının alt arka kısmında taşımaları bakımından da benzersiz. Bir seferde yaklaşık yüz yumurta bırakabilen bu örümcekler, yavrularına karşı son derece korumacı.

Batı Hint Adaları Üniversitesi'nden araknolog Jo-Anne Nina Sewlal, daha önce Livescience'a verdiği bir röportajda şöyle söylemişti: 

Yumurtadan çıktıktan sonra örümcek yavruları annelerinin sırtına tırmanıyor ve anne onları birkaç gün boyunca taşıyor.

Yavruların bir hafta içinde bağımsız hale gelerek annelerinin sırtlarından indiği biliniyor.

Salb ayrıca, "Sırtında onlarca, belki yüz kadar örümcek yavrusunu, yani bebeklerini taşıyan bir anne kurt örümceğinin süper yakınlaştırılmış fotoğrafını kaydettim" diye konuştu.

Bu görüntüyle yarışmadan bin dolarlık Amazon hediye çeki kazanan fotoğrafçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Fena değil, Noel alışverişi için biraz param oldu.

 

Independent Türkçe, Livescience, WTOP

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU