Bahçeli'den Celal Adan'a destek: Sözleri bizim sözümüzdür

Akşener'e Gazze konusunda yanıt veren Bahçeli, "Bizde cüzdan gibi cebe konulacak can değil, gerektiği takdirde feda edilecek can vardır" dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, açıklamasında Cumhuriyet'in 100 yıl kutlamalarına değinerek, "Şu an Türk tarihinde yeni bir yerdeyiz. Türk milleti için kavşak noktasındayız. Yeni yüzyılın cazibe merkezi Türkiye Cumhuriyeti olacak, zamanda ve mekanda üstünlük Türkiye'ye geçecek ve bunu sağlayacak olan Türkiye Yüzyılı'dır" ifadelerini kullandı.

"Türk milleti, cumhuriyet ile bütünleşmiştir" diyen Bahçeli, şunları söyledi: 

29 Ekim günü kutlamalar şölen havasında yapılmıştır. Vatanımızın her yöresi bayraklarla donatılmıştır. Mahşeri vicdan bayraklarla süslenmiştir. Havada uçan jetlerimiz, karadaki askerlerimiz, savaş gemilerimiz dosta güven, düşmana da korku salmıştır.

Muhalefete tepki

Bahçeli açıklamasında muhalefeti de hedef alarak, "Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde bilhassa muhalefet cenahından aynı anda benzer cümlelerle  demokrasi sorgulamasına girmiştir. Demokrasiden bir haber siyasi çıkarcılar söz oyunlarıyla esasen Cumhuriyet'e yönelik potansiyel hazımsızlıklarını eşzamanlı seslendirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Kılıçdaroğlu hafta sonu yaptığı bir konuşmasında gene çürük tahtaya çivi çakmanın gayretine sürüklenerek demiş ki, 'Görevimiz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır.' İddiasını ispat edecek bir siyaset ve hayat gerçeğinden bahsetmek mümkün değildir" diye konuştu.

"Çelişkiler içinde bocaladığından yanlışı savunacak gerçek gerekçe ihmalinde mola vermeden ilerlemektedir" diyen Bahçeli, "Cumhuriyet demokrasi olmadan nasıl yaşayaca, nasıl ayakta duracaktır? Kılıçdaroğlu söylesin de öğrenelim" ifadelerini kullandı.

Akşener'e eleştiri

İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik de eleştirilerde bulunan Bahçeli, "İYİ Parti Başkanı da 'Ülkemizin demokrasi krizinde olduğu' söylemiş, elbette bu söylemiyle halt etmiş, hezeyana gömülmüş, siyaset ve fikir yoksunu olduğunu gözler önüne sermiştir. Kriz demokraside değil, Türkiye'ye karşı muhalefet meclisinde buluşan kimlik kimlik kaybına uğramış partilerdedir" dedi.
Akşener’in “Canını cebine koyar Gazze’ye gidersin' ifadesine ise, Bahçeli, "Bizde cüzdan gibi cebe konulacak can değil, gerektiği takdirde feda edilecek can vardır" yanıtını verdi.

Celal Adan'a destek verdi

Meclis'te, HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasının ardından mikrofonunun açık olduğunu unutan Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın "Pez...ler" dediği duyulmuştu.

Celal Adan'ı savunan Bahçeli şunları söyledi:

Geçtiğimiz hafta TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hakettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Celal Adan'ın isabetli sözleri bizim sözümüzdür. Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir, saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır.
Meclis kürsüsüne gelip arkasına aldığı birtakım zırvalarla bize cesaret temsili olanlar aklını başına alsın, akıllarını alırım onların. MHP'nin her mensubu doğruya doğru, yanlışa yanlışa diyecek cesaret ve ahlaki tutarlılıktadır.

İsrail saldırılarına tepki

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösteren Bahçeli, şunları kaydetti:

İsrail'in soykırımında 25. gündeyiz. İsrail savaş suçlusudur. Küresel adalet bir gün hükmünü verecektir. Saldırılarda can veren Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cumartesi günü toplanan kalabalık İsrail saldırılarını lanetlemiştir. Cumhurbaşkanımızın tarihi mesajları Türk milletinin mesajlarıdır. Türk milleti zalimin karşısında mazlumun yanındadır. Netanyahu ateşle oynamaktadır. 120 ülke İsrail saldırılarına karşı çıkmıştır. Ateşkes kaçınılmaz bir hedef olmalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU