EasyJet uçuşu, yolcu zeminine tuvaletini yapınca iptal edildi

Olay birkaç saat boyunca yaşanan ve rötarlara yol açan farklı sorunların ardından gerçekleşti

(Twitter/@kittystreekx)

Küplere binen easyJet yolcuları, Londra Gatwick havalimanına varacak uçuşlarının, birinin tuvalet zeminine dışkılaması nedeniyle ertelenmesinin ardından Tenerife'de fazladan bir gece geçirmek zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eskiden Twitter olan X'te paylaşılan bir videoda pilotun, uçuşun iptal edildiğini anons edişi görülüyor.

Kısa video, pilotun birisinin "ön tuvalete dışkılamayı... epey eğlenceli bulduğunu, bu yüzden geceyi burada geçireceklerini" söylemesiyle başlıyor.

Yolcular hep bir ağızdan homurdanırken pilot, "Şimdi herkesi indireceğiz... ve otelleri ayarlayacağız, ardından yarın sabah geri uçacağız" diyor.
 

@easyJet'in hiçbir şekilde iletişime geçmeden uçuşu 3,5 saat ertelemesi ve sonra birisi tuvalet zeminine tuvaletini yaptığı için tamamen iptal etmeye karar vermesi gerçekten harika, kelimenin tam anlamıyla bu b**u uyduramazsınız


EZ8054 sefer sayılı uçağın 15 Ekim Pazar günü saat 8.05'te kalkması ve Birleşik Krallık'a saat 12.20'de varması planlanmıştı ancak tuvalet olayından önce de birkaç gecikme yaşanmıştı.

Daily Mail'in haberine göre, yolcular önce bir uçaktan başka birine alınmış, daha sonra ikinci uçak tüm yolcuları alacak kadar büyük olmadığı için uçaktan inmeye gönüllü olanlara 500 sterlinlik (yaklaşık 16 bin 965 TL) kuponlar teklif edilmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yolcu easyJet'in "10 kişiyi uçaktan indirmek zorunda kaldığını, bunun da çok sayıda tartışmaya yol açtığını ve meselenin kelimenin tam iki saatte çözüldüğünü" ekledi.

O 10 kişiyi indirdikten sonra uçak ağırlaştı çünkü tam kapasite uçuyorduk. Bu yüzden bagajlarımızı rastgele başkalarının Gatwick'e giden uçuşlarına koyuyorlardı ve bu da yine saatler sürdü.

Yaşanan çilenin ardından easyJet'in tüm yolcular için otel odası sağlayamadığı bildirildi. Havayolu şirketinin internet sitesinde uçuş takibiyle ilgili yapılan açıklamada iddiaya göre şöyle dendi:

Aşırı yüksek talep nedeniyle maalesef bölgede otel odası bulamıyoruz.

Bir otel odasına ihtiyacınız varsa ve kendi düzenlemelerinizi yapabiliyorsanız, makul fiyatlı bir oda, yemek ve otelinize gidiş-dönüş seyahat masraflarını karşılayacağız.

Bu durumda sizden üç yıldızlı ya da eşdeğeri bir konaklama yeri aramanızı rica ediyoruz.

EasyJet sözcüsü The Independent'a şunları söyledi:

EasyJet, 15 Ekim'de Tenerife'den Londra Gatwick'e yapılan EZY8054 sefer sayılı uçuşun, uçağın aşırı yüklü olması nedeniyle güvenlik nedenleriyle bir sonraki müsait uçuşta taşınmak üzere bazı bagajlar indirilirken başlangıçta ertelendiğini doğrulayabilir.

Uçağın ek temizliğe ihtiyaç duyması nedeniyle uçuş daha sonra ertesi güne ertelendi. Tüm müşterilerimize otelde konaklama imkanı sağladık ancak bölgede yakınlarda sınırlı sayıda otel bulunması nedeniyle kendi otellerini rezerve eden müşterilerimize de geri ödeme yapılacağını bildirdik.

Müşterilerimizin ve mürettebatımızın güvenliği ve refahı easyJet'in en yüksek önceliğidir ve bu durum kontrolümüz dışında gerçekleşse de yaşanan rahatsızlıktan dolayı müşterilerimizden özür dilemek isteriz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU