Lana Del Rey, kendisini "cadılıkla" suçlayan Hıristiyan fenomene yanıt verdi

Fenomen, şarkıcının Meksiko'daki konserinde kalabalığı devirmek için "şeytani enerji" kullandığını iddia etti

(Reuters)

Lana Del Rey, kendisini yaz konserlerinden birinde kalabalığı devirmek için "şeytani enerji" kullanmakla suçlayan bir Hıristiyan fenomene yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağustosta, "Summertime Sadness" şarkısının 38 yaşındaki şarkıcısı/söz yazarının Meksiko konserinin ardından, hayranlarının domino taşları gibi devrildiği endişe verici görüntüler ortaya çıkmıştı. Ancak konser devam etmiş ve herhangi bir yaralanma kamuoyuna bildirilmemişti.

Olayın nedeni tam olarak tespit edilememiş olsa da bilim uzmanı Keith Still, The Messenger'a olayın büyük ihtimalle "ilerleyen kalabalık çöküşünden" kaynaklandığını söyledi.

"Genel olarak herhangi bir kapalı alan, eğer kalabalığın içeri akışını düzenlemezseniz, tıklım tıklım olabilir ve bu şok dalgaları riski doğurur" dedi.

Etkinlikten yaklaşık bir ay sonra, Hıristiyan fenomen Traci Costan bir Instagram reel'ında olayın kısa videolarına tepkisini paylaşıp kalabalığı devirenin "şeytani enerji" olduğunu öne sürdü.

"Lana Del Rey büyücülük yaptığına dair açık davranıyordu" diye söze başlayıp şöyle devam etti:

Ve konserlerinden birinde olanlara bakın. Bu şey çok gerçek.

Bu normal değil, tamam mı, bu bir ölüm duvarı değil.

Lana Del Rey'in yaptığı büyücülük her neyse (müziğini çekici kılmak için yaptığı büyüler), o iblisler kalabalığa ve siz katıldığınızda sizin içinize davet ediliyor.

Bu iblisler hayatınızı mahvedecek. Nereden mi biliyorum? Çünkü insanlar bu tür şeyler aracılığıyla kapıldıkları iblislerden kurtulmak için bana geliyor.


Stereogum'a göre Costan'ın 4 Eylül tarihli paylaşımına yorumlar kısa süre önce kapatılmadan önce Del Rey, @honeymoon hesabından bir yanıt göndermeyi başardı.

"Young and Beautiful" şarkısıyla tanınan isim, "İncil'i ayet ayet senden daha iyi biliyorum sürtük" yazdı.

Not: Çok fazla gremlin enerjisi yayıyorsun. İyi anlamda değil.

Daha önce röportajlarda Tanrı'ya inancından bahseden Del Rey, dini inançlarını açıkça dile getiriyor.

2011'de The Quietus'a, "Tanrı anlayışım kendi kişisel deneyimlerimden geliyor... çünkü New York'ta başım o kadar çok belaya girdi ki, benim yerimde olsaydınız siz de Tanrı'ya inanırdınız" demişti.

İşler yeterince kötüye gittiğinde, tek çareniz yatakta uzanıp dua etmeye başlamaktır. Haftada bir kez kilisede bir araya gelmeyi falan bilmem ama çağırabileceğiniz ilahi bir güç olduğunu duyduğumda ben de çağırdım. Sanırım benim dine yaklaşımım da müziğe yaklaşımım gibi; istediğimi alıyor ve gerisini bırakıyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU