Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun?

Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz? Bu ülkede terörle mücadeleyi TSK verdi, polislerimiz verdi binlerce şehidimiz var bir tane yabancı as

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Gezi hükümlülerine yönelik mesajlarla başlayan Kılıçdaroğlu, "Adaletin çürüdüğünü, bugünkü parlamentonun bu çürümeye bir anlamda katkı verdiğini, yürütme organının ise bu çürümede ana aktör olduğunu artık hepimiz biliyoruz" dedi.

"2023’te aya gideceğiz" diyorlardı, artık markete bile gidemiyoruz"

Hükümete ekonomi konusunda eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "İster markete gidin ister bakkala gidin, nereye giderseniz ekonominin canınızı yaktığını görüyorsunuz. Türk Lirası'nın hiçbir değeri kalmadı. Türkiye borç para buldu diye sevinen bir ülke durumuna geldi. Gidiyorsunuz Körfez ülkelerine ama para bulamıyorsunuz" dedi.

Emeklilere verilecek olan ikramiye konusuna da değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Emekliler için artık bir şey söylemeyeceğim, çünkü onlar için söylediğimi diğer hiçbir parti başkanı söylememiştir. Şimdi yine ısrar ettik emekliler geçinemiyorlar diye. Emekliye sonunda 5 bin lira ikramiye vereceğiz dediler. Ama çalışan emekliye vermeyeceğiz dediler. İlk kez tarihimizde emekliler ayrışmaya tabii tutuldu. Hiç sormuyorlar emekli niye çalışıyor? Bu adam geçinemiyor! Çalışanı cezalandıran bir modeli inşa ettiler. "2023’te aya gideceğiz" diyorlardı. Öyle bir noktaya geldi ki aydan falan vazgeçtik. Artık markete bile gidemiyoruz

Bahçeli'ye tepki: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun?

Irak ve Suriye tezkereleri hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, tezkerede geçen "yabancı askerler" konusuna da değinerek şunları kaydetti:

Önümüzde bir tezkere var, terörle mücadele edeceğiz diyorlar. Hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında olmadık. Elbetteki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye "evet" deriz. Ama anlamadığım bir şey var. "Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması" diyor. Birinci sorum Bahçeli’ye partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi, MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun, yabancı asker postallarının ülke topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun?

Bu yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz? Bu ülkede terörle mücadeleyi TSK verdi, polislerimiz verdi binlerce şehidimiz var bir tane yabancı asker gelmedi. Şimdi beyefendiler "yabancı askerleri davet edeceğiz" diyor. Kim bunlar? Öyle bir noktaya geldi ki helikopterimiz düşürülür yabancılardan duyarız. Karadeniz’de gemimiz basılır yabancılardan duyarız. SİHA’mız düşürülür onu da yabancılardan duyarız. Ne demek bu? Gemin basılacak gıkın bile çıkmayacak. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu duruma hiç düşmemişti. Şimdi binlerce şehit vermişiz terör dolayısıyla, bir tek yabancı asker istemeden. Milliyetçiliği arıyorsan Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağlarına bakarsın. 

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili de hükümete eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Rusların, limanı verdik, bizim topraklarda yapılıyor. CEO’su ne diyor? 'Biz başka bir devletin topraklarında bu santrali kendimiz için inşa ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya’ya aittir. Bu başka bir ülkenin topraklarında bulunan kendi santralimizdir'. Liman konusunda da bir Rus yönetici, 'Burası bizim limanımız. Burası tam organize bir gümrük bölgesi. Buraya sadece Rusya Federasyonu’ndan değil dünyanın farklı ülkelerinden de gemi alıyoruz’.Yap işlet sahip ol yapısı! Bunlara sormak isterim, Bahçeli’ye de sormak isterim. Bu mudur milliyetçilik? Kendi toprağını, limanını başka bir devlete veriyorsun, o bölgede bir tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bile giremiyor. Batsın sizin milliyetçilik anlayışınız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU