Bavulunda zürafa dışkısı bulunan yolcunun tuhaf planları ortaya çıktı

Kenya seyahatinden dönen bir kadın Afrika'da geçirdiği zamandan kalma alışılmadık bir hatıra taşıyordu

Kadının bavulunda tuhaf şeyler bulundu (ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza)

ABD'deki Minneapolis-Saint Paul Havalimanı'nda bir yolcunun bagajını açınca bir sürprizle karşılaşan federal gümrük görevlileri, bir kutu zürafa dışkısıyla burun buruna geldi.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza (Customs and Border Protection/CBP) yetkilileri, 29 Eylül'de Kenya'dan ABD'ye döndükten sonra eşyaları incelenmek üzere alınan bir kadının bu tuhaf maddeyi beyan ettiğini söyledi.

Iowalı kadın, egzotik dışkıyı yanında taşımasının sıradışı nedenlerini de açıkladı: biraz Kendin Yap tarzı işlerle uğraşmak.

Ortaya çıkarmak istediği nihai ürün ne mi? Kolye.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadın geçmişte başka bir kolye daha yaptığını ama o zaman Amerika'dan bir hayvanının dışkısını kullandığını da görevlilere söyledi. Sığın dışkısı kullanmış.

Minnesota Public Radio'ya göre zürafa dışkısı uygun ruhsat ve denetimlerle ABD'ye yasal yollarla sokulabiliyor. Öte yandan Amerikan Hayvanat Bahçesi Veterinerler Birliği, dışkıyı geri almak için genellikle izin gerektiğini belirtiyor.

Radyo istasyonu, kadın kaka paketini gümrük görevlilerine beyan ettiği için herhangi bir yaptırımla karşılaşmayacağını da ekledi. CBS'in haberine göre beyanda bulunmasa kadına 300 ila 1000 dolarlık bir ceza verilebilirdi.

Gümrük ve Sınır Muhafaza'nın Şikago Saha Direktörü LaFonda D. Sutton-Burke yaptığı açıklamada, "Dışkıyı ABD'ye getirmek gerçek bir tehlike teşkil ediyor" dedi.

Bu kişi bu maddeleri beyan etmeden ABD'ye girseydi, birinin bu takılardan hastalık kapıp ciddi sağlık sorunları yaşama ihtimali yüksekti.

Kenya'da görülen Afrika domuz vebası, klasik domuz vebası, Newcastle hastalığı, şap hastalığı ve domuz veziküler hastalığının muhtemel riskler teşkil ettiğini belirten gümrük yetkilileri, CBP tarım uzmanlarının dışkıyı imha ettiğini de sözlerine ekledi.

CBP Minnesota Bölgesi Liman Müdürü Augustine Moore, "CBP'nin tarım uzmanları ABD'ye giren ve yerli olmayan haşere, hastalık ve kirletici tehdidini azaltıyor" diyerek bu uzmanların "biyoloji ve tarım bilimlerinde kapsamlı eğitim ve deneyimi olduğunu" ve "ABD'ye hava, kara ve deniz limanı yoluyla gelen yolcuları ve kargoları denetlediğini" ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU