90 yaşındaki Michael Caine uzun yaşamın sırrını verdi: "Genç bir eş"

Zulu'nun 90 yaşındaki yıldızı, genç erkeklere zorunlu askerliğin geri gelmesi gerektiğini de savundu

(AFP)

Sör Michael Caine, uzun bir yaşam sürmenin üç "sırrını" paylaştı.

90 yaşındaki oyuncu, hayatını kaybetmiş Glenda Jackson'la oynadığı The Great Escaper adlı dram filminde yakında izlenebilir. Filmde Caine, Normandiya Çıkarması'nın başlangıç günü anısına Fransa'da yapılan kutlamalara katılmak için Britanya'daki bakımevinden kaçan bir II. Dünya Savaşı gazisini canlandırıyor.

Filmin tanıtımı için Daily Mail'a verdiği röportajda Caine'e uzun bir yaşamın anahtarının ne olduğunu düşündüğü soruldu.

Oyuncu, "Daha genç eşler, abur cubur tüketmemek ve hep spor ayakkabı giymek" dedi.

Ve düşmemeye dikkat etmelisiniz.

Caine 1973'ten beri eski oyuncu ve manken Shakira Caine'le (eski adıyla Shakira Baksh) evli. 76 yaşındaki Shakira, Caine'den 14 yaş küçük.

Röportajın başka kısımlarında Caine, zorunlu askerlikten yakınlık koordinatörlerine kadar her şey hakkında düşüncelerini aktardı.

Oyuncu, gençlere zorunlu askerliğin geri getirilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Caine de zorunlu askerliğini orduda, II. Dünya Savaşı sonrası Batı Almanya'nın Iserlohn kasabasında görev yaparak ve Kore'de çatışmalara katılarak tamamlamıştı.

Caine "Bence her genç erkek bunu yapmaya zorlanmalı" dedi.

Bu sizi gerçekten adam ediyor.

Oyuncu "Ben ancak ordudan ayrıldıktan sonra oyuncu oldum. 9 yıl boyunca repertuar tiyatrosunda çalıştım, sonra bir filmde oynadım ve 'Lanet olsun! Filmleri daha çok seviyorum' dedim. Parayı ve diğer şeylerin hepsini sevdim" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Röportajın ilerleyen bölümlerinde Caine, seks ya da mahremiyet içeren diğer davranışların yer aldığı sahneleri çekerken oyuncuların rahatlığını ve rızasını sağlama amacıyla film ve TV setlerinde istihdam edilen uzmanlar, yani yakınlık koordinatörleri hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Artık sektörde yaygın bir hal alan bu uygulama, oyunculuk sürecini olumsuz etkilediğini savunan Sör Ian McKellen ve Sean Bean gibi oyuncuların eleştirilerine maruz kalıyor.

Yakınlık koordinatörleri hakkında sorulan soruyu Caine, "Gerçekten mi? Ciddi misiniz? Nedir bunlar? Benim zamanımda hiç böyle şeyler yoktu" diye yanıtladı.

Tek söyleyebileceğim, Tanrı'ya şükür ki 90 yaşındayım ve artık sevgili rolü oynamıyorum. Benim zamanımda bir aşk sahnesini öylece çekerdiniz ve kimse karışmadan devam ederdiniz. Her şey değişti.

Önceki günlerde Netflix dizisi Sex Education'da çalışan, önde gelen bir yakınlık koordinatörü bu mesleğe yönelik eleştirileri ele alarak oyuncuların, bu koordinatörlerin setteki varlığını benimsemede neden isteksiz olabileceğini "anladığını" belirtmişti.

The Great Escaper, 6 Ekim'de Birleşik Krallık'ta gösterime giriyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU