Irak’ta 324 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırısına karışmakla suçlanan 3 kişi idam edildi

3 sanığın asılarak infaz edildiğini duyuruldu

Irak ordusu sözcüsü tarafından yayınlanan bir arşiv fotoğrafında, bombalama olayından sorumlu kişinin tutuklandıktan sonra gözleri bağlı olduğu görülüyor / Fotoğraf: AFP

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani dün 2016’da Bağdat'ın merkezinde 324 kişinin ölümüne ve 250'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan Karada bombalamasından hüküm giymiş olan 3 sanığın asılarak infaz edildiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Alman Haber Ajansı DPA’dan aktardığına göre, Irak hükümetinden yapılan açıklamada, es- Sudani'nin günün erken saatlerinde Karada trajedisinde şehit olanların ailelerini kabul ettiği belirtildi. Başbakan ailere "Bombalama suçuna katılmaktan suçlu bulunan 3 teröriste karşı dün gece (Pazar) ve bu sabah (pazartesi) adaletin uygulandığını ve idam cezasının infaz edildiğini" bildirdi.

Irak başbakanı şehit ailelerine, "Terör suçundan hüküm giymiş olanlar hakkında verilen yargı kararlarının uygulanmasında hoşgörü gösterilmeyeceği" sözünü verdi.

Açıklamaya göre, Irak Başbakanı şehit ailelerinin taleplerini dinleyerek, onların özel ihtiyaçlarının takip edilmesi ve bu ihtiyaçların karşılanması yolundaki engellerin aşılması yönünde talimat verdi.

Temmuz 2016'da Bağdat'ın merkezindeki Karada semtindeki büyük ticaret merkezlerinden birinde IŞİD'in üstlendiği büyük bir patlama yaşandı. Iraklıların o dönemde Ramazan Bayramı hazırlıklarına denk gelen bu kamyon patlaması sonucu 324'ten fazla kişi öldü ve 250'den fazla kişi yaralanmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU