İmamoğlu: Ülkemizin makus talihini yenme konusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz

İBB Başkanı İmamoğlu "Milletin iktidarlarının kurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Çatalca'da, çiftçilere ücretsiz verilecek yaklaşık 10 milyon kışlık sebze fidesi dağıtım töreni gerçekleşti.

Törende yaptığı konuşmada ekonomik krize dikkat çeken İmamoğlu "Bütün bu yaşananlar, bir gecede, talihsiz olarak milletin başına gelmiyor. Geçmiş dönemde yapılan hatalar, yürütülen yanlış ekonomi politikaları, özellikle bilimsellikten, teknikten ve hiçbir şekilde ortak akıldan faydalanmayan, ‘Her şeyi ben bilirim’ aklıyla hareket eden hükümetin bugün yarattığı ortamın ceremesini çekiyoruz. Bu çok net. Ekonomik kalkınmanın temelinin üretim olduğunu, dünyada bilmeyen ülke yoktur. Ve bu noktada üretimin desteklenmesi, üretimin büyütülmesi, aslında ekonomik büyüme, insanlarının zenginleşmesi anlamına gelir. Ama eğer siz üretimi destekleyen, üretim politikalarını önceleyen değil, bir nevi tüketici toplum haline getiriyorsanız insanlarınızı, o zaman bu yaşanan ekonomik çöküntü, sizin için ne yazık ki karşınıza çıkacak durumdur" ifadelerini kullandı.

"Bir ülkede bir ekonomik kriz varsa, sorumlusu o ülkenin ekonomisini yöneten hükümettir"
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Yaşanan sorunlara sadece hükümet gözünden bakan bir yönetim olmadıklarını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

Evet; ekonominin sorumlusu, bir ülkenin hükümetidir. Gerçekten bir ülkede bir ekonomik kriz varsa, insanlar sıkıntıdaysa, bunun net olarak sorumlusu o ülkenin ekonomisini yöneten hükümettir. Ama biz, ‘Yerel yönetim olarak ne yapabiliriz? İnsanlarımıza nasıl destek olabiliriz? Yoksulluğu nasıl azaltabiliriz? Üreten insanlara nasıl katkı sunarız’ diye, büyük çaba içerisinde olduk. 20 milyona yakın insanın yaşadığı bu kentte, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, hiç dokunulmamış alanlara, sahalara en üst seviyede destek olmayı ilke edinmiş bir yönetim olduk. O manada, ‘Her alanda çok üretmeliyiz’ diyen bir yönetim olarak, ‘İstanbul’un tarımla ne alakası var’ diye bakanların tam tersine, burada üreticilerimize destek sağlamayı başından beri ilke edindik. 

"Hem İstanbul seçimlerini hem de İstanbul'un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz"

Konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değinen İmamoğlu vatandaşlara, “Umutla ayağa kalkın” çağrısında bulundu.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de İstanbul'un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz; ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Dolayısıyla yılmak yok; yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşımızla yüzleşeceğiz. Yaptığımız eksikliklerden dolayı, onlardan özür dileyeceğiz. Onlarla dertleşeceğiz, konuşacağız. İşte buradaki gibi eleştirileri alıp, baş tacı edeceğiz. Önümüze vatandaşlarımızın dilek ve tavsiyeleriyle bakacağız. Ve milletin hizmet alması için, bu millete ait milletin iktidarlarının kurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayınız; buradaki kardeşiniz, asla vazgeçmeyen bir kardeşiniz. Bunu herkes bilsin.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU