Erdoğan'dan "yerel seçim" açıklaması: Türkiye'yi tarıyoruz, en doğru adayları tespit edeceğiz

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gelecek yeril seçimler için değerledirmelerde bulunan Erdoğan, "Seçim işleri başkanlığımız altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Şahsım başta olmak üzere bütün MYK üyelerim, MKYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak" dedi.

Putin ile görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye geleceğine yönelik haberler hakkında konuşan Erdoğan, "Henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar, bu görüşmeler çerçevesinde ağustos ayı içinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek zannediyorum" ifadesini kullandı. 

Tahıl koridoru konusunda da yorumlarda bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Biliyorsunuz biz bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Yani Rusya'dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi ve buradan un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere de bunların naklini yapacağız. Hatta hatta şu anda bile biz gıda tarım hayvancılık bakanlığımız olarak o adımları atmaya, fakir ülkelere de bu desteğimizi yapmaya devam edeceğiz.

YAŞ kararları

Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, "Ben bu atamadan çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var. Ama şimdi ilk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzelliktir. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunların devamı gelecektir" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU