Sex Education'ın yıldızı, dindar ebeveynleriyle dizi hakkında konuşmadığını söyledi

Gatwa, "geleneksel Ruandalı Hristiyan" ebeveynleri için "Bu konuda pek konuşmuyoruz ama diziyi izlediler" dedi

Ncuti Gatwa, kariyerine tiyatro sahnesindeki ufak rollerle başlamıştı (Netflix)

Ncuti Gatwa, ailesinin Sex Education'ı izlemesini "istemediğini" açıkladı.

Netflix'in liseli bir seks terapistini (Asa Butterfield'ın canlandırdığı Otis Milburn) konu alan gençlik draması, Otis'in en yakın arkadaşı Eric Effiong rolüyle Gatwa'yı üne kavuşturmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açık kimlikli gey Eric, Ganalı-Nijeryalı dindar bir aileden geliyor. Cinselliğini hiçbir zaman alenen tartışmayan Gatwa'ysa 1994'teki Ruanda soykırımı sırasında İskoçya'ya yerleşen dindar bir Ruandalı aileye mensup.

Gatwa, Rolling Stone dergisinin Birleşik Krallık baskısı için hazırlanan yeni bir derlemede, ailesinin sıklıkla müstehcen ve cinsel içerik sunan dizi hakkındaki duygularına değindi.

Oyuncu, annesi ve teoloji doktorası sahibi babası için "Bu konuda pek konuşmuyoruz ama diziyi izlediler" dedi.

Seyretmelerini istemedim ama onları durduramazdım. Ve neyse ki çok destekleyicilerdi. Annemin orgazm halinde yüzümün neye benzediğini bildiğini bilmek pek de rahat bir düşünce değil ama... geride bıraktık.

30 yaşındaki aktör kendi inancına dairse şunları ekledi: 

Kilisede büyüdüm. Her iki ebeveynim de geleneksel Ruandalı Hristiyanlar. Kilisede yetiştirilmeyi sevdim, bu kimliğimin büyük bir parçası.

Ancak, uzun zaman önce kiliseye olan sevgimi yitirdim. Yine de bizden daha büyük bir şeyle olan bağı hissediyorum. Onsuz hayatımı sürdüremem. Bir şeyin bizi yapay zekadan kurtaracağına inanmak zorundayım.

Sex Education'da çıkış yaptığı rol sonrası Gatwa, 2022'de Doctor Who'da Doktor'un bir sonraki enkarnasyonu olarak rol aldı.

İkonik dizi, kasımda David Tennant'ın 14. Doktor olarak başrolde yer alacağı üç özel bölümle, dizinin 60. yıldönümüne denk gelecek şekilde kasımda ekranlara geri dönüyor.

Klasik bilimkurgu dizisinin 2005'te yeniden hayat bulmasını sağlayan Russell T. Davies, Chris Chibnall'ın ayrılmasının ardından Doctor Who'nun dizi sorumlusu görevini devralıyor.

Gatwa'nın 15. Doktor olduğu ilk bölüm bayram döneminde yayımlanacak. Dizinin senaryo editörü Scott Handcock, dizide 2005'te yer alan eski bir konuk yıldızın da geri döneceğini açıklamıştı.

Doctor Who bu yıl BBC One'a geri dönecek. Uluslararası mecradaysa Disney+'ta yayımlanacak.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU