Cumhuriyetçi Parti’den Trump’a bir rakip daha çıktı

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor. Eski kongre üyesi Joe Walsh, Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olmak için Trump’la yarışacak

Fotoğraf: Reuters

ABD’de 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerinde, 3 Kasım’daki seçimler öncesinde Başkan Trump’ın rakipleri de belli olmaya başladı. Eski kongre üyesi Joe Walsh, Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olabilmek için mevcut Başkan Donald Trump'a rakip olacağını açıkladı.

ABC kanalında katıldığı programda, Trump'ı "yalancı", "bağnaz" ve "beceriksiz" sözleriyle eleştiren Walsh, kampanyasında ‘Cesur ol’ sloganını kullanacağını söyledi.  Walsh’ın, cumhuriyetçiler arasında yüzde 80 oranında destek alan Trump’ın karşısında şansının olmadığını değerlendiriyor.

Eski Massachusetts Valisi Bill Weld de Cumhuriyetçi Parti içinde Trump'a karşı aday olacağını açıklamış ve çok az destek görmüştü.

Demokrat Parti’de de başkanlık yarışı sürüyor. 20 başkan aday adayı arasında en şanslı ismin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden olduğu belirtiliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU