Netflix'in sevilen filmi Luther'ın devamı gelecek mi? Idris Elba açıkladı

Luther, Netflix'te 2023'ün en çok izlenen filmi

Britanyalı aktör Idris Elba'nın adı, sık sık James Bond karakteriyle birlikte anılıyor (Netflix)

Netflix'te bu yıl martta yayımlanan polisiye-gerilim türündeki Luther: Batan Güneş (Luther: The Fallen Sun) için "nefes almak için nadiren duraklayan, tedirgin edici ama heyecan verici, iki saatlik bir yolculuk" yorumu yapılmıştı. 

Neil Cross'un yaratıcısı olduğu, 2010'da yayımlanmaya başlayan BBC dizisi Luther'ın spinoff'u olan filmin başrollerinde Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley ve Thomas Coombes yer almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2023 yapımı Luther: Batan Güneş, yönetmen Jamie Payne'in olası bir devam filmi için zemin hazırladığı bir sonla bitmişti. Ancak devam filminin gelebilmesi için filmin gerçekten ilgi görmesi gerekiyor. Peki Luther: Batan Güneş, Netflix'te yayımlandığında ne kadar başarılı oldu?

Başrol oyuncusu Idris Elba'ya göre, film dijital yayın platformunda yayımlanır yayımlanmaz en çok izlenenler arasına girdi ve beğenildi.

Collider'a röportaj veren Britanyalı aktöre, filmin Netflix'teki performansına bakarak Luther rolünü tekrar oynama ihtimalinin ne olduğu soruldu. 50 yaşındaki aktörün cevabı son derece olumluydu:

"Evet, film gerçekten iyi iş çıkardı. Luther, Netflix'te en çok izlenen ilk 5 filmden biri oldu, ki bu inanılmaz bir başarı çünkü televizyon dizisinden uyarlanan ilk filmdi" diyen Elba, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir film daha yapmayı umuyorum. Luther'ı seviyorum. Bu karakteri seviyorum, onu bir hikaye ve karakter olarak nereye götürebileceğimi görmeyi seviyorum. Yani evet, umarım şansımız yaver gider.

5 sezon boyunca ekranlara gelen Britanya yapımı suç draması, Londra'nın tehlikeli sokaklarında çeşitli suçlarla mücadele eden Dedektif John Luther'ın soruşturmalarını, karmaşık hayatını ve kişisel mücadelelerini ele alıyordu.

Karanlık tonu, oyuncuların yoğun performansları ve karmaşık hikaye anlatımıyla ünlü dizi, kahramanının psikolojik derinliğini keşfederek eleştirmenlerin de beğenisini kazanmıştı.


Independent Türkçe, Collider, Movieweb

DAHA FAZLA HABER OKU