Nick Cave'den "Top of the Pops" itirafı: "Hatırlamıyorum, kafam güzeldi"

Nick Cave, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kylie Minogue'la beraber sahne alarak düet yapmıştı

Where the Wild Roses Grow'un da içinde bulunduğu Murder Ballads albümü, kadınlara yönelik şiddet içeren sözler içerdiği gerekçesiyle eleştirilmişti (BBC)

Nick Cave, BBC'de yayınlanan Top of the Pops programında Kylie Minogue'la düet yaptığı sırada "uyuşturucu etkisi altında" olduğunu açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nick Cave and the Bad Seeds grubunun lideri, 1995'te pop yıldızıyla birlikte Where the Wild Roses Grow şarkısını yayımladı ve o yıl şarkılarının tanıtımını yapmak için pek çok müzik programına konuk olarak şarkıyı seslendirdiler. Bunlardan biri de BBC'nin çok izlenen programı Top of the Pops'tı.

65 yaşındaki Cave, konuk olduğu The Louis Theroux Podcast'te o yıllara geri döndü:

Karakterin sevgilisini öldürmesiyle biten duygusal bir cinayet şarkısıydı... O zamanlar Kylie'nin rahatça benimseyebileceği bir şeydi. Bense kesinlikle gösteri salonu kondisyonunda değildim.

Kylie Minogue'un menajerinin bunun iyi bir fikir olmadığı konusunda pop yıldızını uyardığını anlatan Cave, "Biz bir grup karanlık uyuşturucu bağımlısı canavar gibiydik... Ama Kylie bunu yapmaya kararlıydı" dedi.

Avustralyalı şarkıcı ve söz yazarı, şarkıyı Minogue'la Top of the Pops'ta seslendirdiğini "pek hatırlayamadığını" çünkü "kafasının iyi olduğunu" itiraf etti ve ekledi:

Çok iyi arkadaş olarak kaldık. Onunla Top of the Pops'a çıktığımı pek hatırlamıyorum, tabii ki kafam iyiydi. Başka türlü bunu yapamazdım.

Where the Wild Roses Grow single'ında işbirliği yaptıktan sonra 55 yaşındaki Minogue ve Nick Cave'in bir yıl kadar süren bir ilişkisi olduğu söylentileri çıkmıştı ancak bu hiçbir zaman doğrulanmadı.

Nick Cave, 1997'de Britanyalı model Susie Bick'le tanıştı ve çift o zamandan beri birlikte.


Independent Türkçe, Daily Mail, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU