Trump: İngiltere çıpalarından kurtulunca, çok büyük bir ticaret anlaşması yapacağız

G7 toplantısı için Fransa’da bulunan ABD Başkanı Trump ile İngiltere Başbakanı Johnson kahvaltıda buluştu. Trump, ‘İngiltere ayak bileklerindeki çıpadan kurtulduğunda bu ülke ile çok büyük bir ticaret anlaşması yapacağız’ dedi

Fotoğraf: Reuters

Fransa’nın Biarritz kentinde düzenlenen G7 toplantısına katılan ABD Başkanı Donald Trump İngiltere Başbakanı Boris Johnson sabah kahvaltısında bir araya geldi. İngiltere ile büyük ticari anlaşmalar yapacaklarını söyleyen Trump, tarih olarak ise Brexit anlaşmasını gösterdi. Görüşmenin ardından basına konuşan Trump, "İngiltere ile şimdiye kadar olduğundan büyük, çok büyük bir ticaret anlaşması yapacağız’ dedi.

Görüşme öncesinde İngiliz basınına konuşan Boris Johnson ise ‘Amerikan pazarındaki büyük fırsatları kullanmak niyetinde olduklarını belirtti. Johnson, ‘ABD’li dostlarımızın taviz vermesi ve yaklaşımlarını açması gerekiyor çünkü şu anda çok fazla kısıtlama var" diye konuştu. İngiltere Başbakanı, Brexit’in ardından ABD ile yapılacak bir ticaret anlaşmasının iki ülke arasındaki ticareti 5 katına kadar artırabileceğini söyledi.

G7'deki buluşma Johnson'ın başbakan olarak Trump'la ilk yüz yüze görüşmesi oldu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU