Kevin Costner'ın ayrı yaşadığı eşi, 145 milyon dolarlık evden çıkma şartını açıkladı

Yellowstone'un yıldızı ve Christine Baumgartner boşanma işlemlerini tamamlama sürecinde

Kevin Costner ve eşi Christine Baumgartner, 27 Şubat 2022'de Kaliforniya'nın Santa Monica şehrindeki Barker Hangar'da düzenlenen 28. Ekran Oyuncuları Birliği (SAG) Ödülleri'ne katılıyor (AFP)

Kevin Costner'ın ayrı yaşadığı eşi Christine Baumgartner'ın, eski eşi mahkemenin belirlediğine uygun şekilde daha fazla mali destek sağlarsa Kaliforniya'daki evlerinden taşınacağını söylediği bildirildi.

Eski çift, Baumgartner'ın mayıs başında boşanma davası açmasının ardından ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Carpenteria şehrinde birlikte sahip oldukları sahil evinde kalmaya devam etmesiyle ilgili anlaşmazlık yaşıyor.

TMZ'nin bildirdiği üzere yeni mahkeme belgeleri 49 yaşındaki Baumgartner'ın, 68 yaşındaki Costner'ın aylık daha yüksek miktarda çocuk nafakası ödemeyi kabul etmesi halinde 31 Ağustos'ta evden taşınma sözü verdiğini gösteriyor. İddialara göre önceki haftalarda Baumgartner bir yargıçtan, Yellowstone yıldızını ergenlik çağındaki üç çocukları için ayda 248 bin dolar nafaka ödemek zorunda bırakmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baumgartner bu rakamın "çocukların alıştığı yaşam tarzını sürdürmek için gereken miktardan daha az" olduğunu savunuyor. Baumgartner, Costner'dan çocukların özel okul ücretlerinin, ders programının dışında kalan etkinliklerinin ve sağlık harcamalarının yüzde 100'ünü ödemesini de talep ediyor. Her ikisi de çocukların ortak velayetini istiyor.

People'a göre Baumgartner'ın istediği miktar, Costner'ın teklif ettiği aylık 38 bin doların 6 katından fazla. Costner, Baumgartner'ın 30 gün içinde taşınması gerektiğini belirten evlilik sözleşmelerindeki bir maddeye rağmen eski eşinin boşanma davası açtığından beri evlerini boşaltmayı reddettiğini iddia ediyor.

Evlilik sözleşmesinin koşulları uyarınca Baumgartner 1,4 milyon dolar tazminat alma hakkına sahip. Costner'ın net servetinin 250 milyon dolardan fazla olduğu tahmin edilirken, Variety'nin haberine göre ünlü oyuncu popüler dizisi Yellowstone'un her bölümü için 1,5 milyon dolar alıyordu ve bu da onu 2022'de en çok kazanan TV oyuncusu yapıyor.

Yasal belgelerde Costner, Baumgartner'ın taşınmayı kabul etmesinin "önceden de şimdi de koşula bağlanamayacağını" söyledi. Belgelerde, Costner'ın 1994'te 80 milyon dolar tazminat ödediği söylenen ilk eşi Cindy Silva'dan boşandıktan sonra "kendisini yuvasız halde bulduğu... Bunun bir daha olmasını asla istemediği" de belirtildi.

Baumgartner boşanma dilekçesinde şiddetli geçimsizlikten bahsederek ayrılık tarihlerinin 11 Nisan olduğunu belirtmişti.
 

Kevin Costner ve Christine Baumgartner
Kevin Costner ve eşi Christine Baumgartner, 2022 Oscar Ödülleri'nde (AFP)


Costner'ın temsilcisi o dönem Fox News'a "Costner'ın, evliliğin sonlandırılması davasına katılmak zorunda kalmasına neden olan, kendi kontrolü dışındaki koşulların ortaya çıkmasından büyük üzüntü duyuyoruz" demişti.

Bu zor dönemden geçerken kendisinin, Christine'nin ve çocuklarının mahremiyetine saygı gösterilmesini rica ediyoruz.

İkilinin 5 Temmuz'da bir dava yönetimi toplantısına katılması bekleniyor.

2004'te evlenen Costner ve Baumgartner'ın 16 yaşındaki Cayden, 14 yaşındaki Hayes ve 13 yaşındaki Grace olmak üzere üç çocuğu var. Bodyguard'ın yıldızı, yine üç çocuğunun olduğu Silva'yla daha önce 16 yıl evli kaldıktan sonra 1994'te boşanmıştı.

Costner'ın Bridget Rooney'den de 1996 doğumlu bir oğlu var.

The Independent, yorum için Costner'ın temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU