McDonald's'ın çocuk menüsünden maket bıçağı çıkıp duruyor

İki şubede benzer olaylar meydana geldi

Anneler paylaşımlarıyla diğer aileleri uyarmak istediklerini söyledi (Dawn Paret/Kayla Ann)

ABD'nin Michigan eyaletindeki McDonald's'tan satın alınan happy meal (mutlu yemek anlamına gelen çocuk menüsü) kutusunun içinden maket bıçağı çıktı.

Dawn Paret adlı anne, 12 Haziran'da Facebook'ta yaptığı paylaşımda başlarına gelenleri duyurdu:

Böyle şeyler duymuştuk ama gerçekten yaşanabileceğini hiç düşünmemiştik. O kadar endişelendim ve öfkelendim ki… Daha önce hiç böyle hissetmemiştim.

Paret, yerel haber kanalı WXYZ'ye Detroit'in kuzeyindeki Warren'daki McDonald's'tan 7 yaşındaki kızlarına yemek aldıklarını söyledi. Aile kutunun içinde maket bıçağı ve kalem buldu. Talihsiz kadın o anları şöyle anlattı:

Kızım oyuncağa bakmak için kutuyu açtı… Arkasını dönüp babasına bakarak maket bıçağını uzattı ve 'Baba bu ne?' diye sordu.

McDonald's şubesinin kendisine happy meal kutularından birinin öteberi kutusu olarak kullanıldığını söylediğini aktaran Paret, Warren polisiyle temasa geçtiğini ve soruşturma başlatıldığını belirtti:

Kazaların olabileceğini anlıyorum. Ama bunun nasıl meydana geldiğini bilmem gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WXYZ'ye konuşan Kayla Almashy adlı başka bir anne, üç hafta önce aynı olayın başlarına geldiğini ifade etti. Almashy, yine Michigan'daki Brighton'da yer alan bir McDonald's şubesinden kızına happy meal satın aldığını kaydetti. Talihsiz kadın, kızının kutuda aynı marka maket bıçağından bulduğunu belirtti:

Bebeğim her zamanki gibi ‘Anne oyuncağımı açar mısın?' diye sordu… Oyuncağa bakınca bunun maket bıçağı olduğunu gördüm.

Almashy de Paret gibi bir açıklama beklediğini vurguladı.

Söz konusu iki McDonald's şubesi, kanala şu açıklamayı gönderdi:

Müşterilerin ve çalışanlarımızın güvenliği bizim önceliğimizdir ve bu iddiaları ciddiye alıyoruz. İlgili müşterilerle temasa geçtik ve araştırmaya devam ediyoruz.

 

Independent Türkçe, WXYZ, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU