Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan 2 saat süren görüşme

Görüşme sonrası tesislerden ayrılırken basın mensuplarına el sallayan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunmadı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ile Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde basına kapalı yaptığı görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşme sonrası tesislerden ayrılırken basın mensuplarına el sallayan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunmadı.

​Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in uğurladığı Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, farklı araçlarla tesislerden ayrıldı.

“Değişim” beklentisi

Seçimlerde alınan sonuçların ardından CHP’de bir “değişim” beklentisi oluştu.

İmamoğlu, partisi CHP'de bir değişim talebinin olduğunu, bu talebi partinin içinde konuşmayı ve orada çözüm bulmayı önemsediğini söylemişti.

İmamoğlu, Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç, Selin Sayek Böke başta olmak üzere CHP’li isimlerle görüştüğünü açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu: Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bir Genel Başkan olarak partimin sadece bugününü ve yakın geleceğini değil, uzun hedefli yapısını da düşünüyorum ve düşünmek zorundayım. Hiç kimse unutmasın, gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin" demişti.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olarak dev bir çınar ama aynı zamanda yeni bir filiz olan CHP'yi ve değerlerini her zaman koruduğunu ve kolladığını vurgulamıştı.

Dev bir çınar derken tarihsel kökleri, filiz derken değişime, dönüşüme, yenilenmeye açıklığı ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, asla statik, durağan bir yapıları olmadığını aktarmıştı.

Çınarın sürekli yeni filizler verdiğini ve bu filizlerin 100 yıldır kendilerini ayakta tuttuğunu, bundan sonraki 100 yıllarda da ayakta tutacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

Cumhuriyet Halk Partisinin değerlerini her zaman korudum ve kolladım. Bunu yapmaya bu partinin bir neferi olarak devam edeceğim. Sıradan bir neferi, bir üyesi olarak da aynen devam edeceğim. Çünkü ben kendimi Kuvayımilliye geleneğinin devamı olan bir siyasi hareketin neferi olarak gördüm ve görmeye de devam edeceğim. Bir an olsun namerde boyun eğmedim. Bir tek kere bile olsa haramzadelerin sofrasına oturmadım. Majestelerinin muhalefeti olmadım. Sarayın sofrasına diz kırmadım. Sırça köşklere tamah etmedim. Doğru ve hak bildiğimi söylemekten asla geri adım atmadım. Üstüme düşeni gözümü kırpmadan yaptım. Çünkü bir Cumhuriyet Halk Partili olmak bunu gerektiriyordu ve ben bunu yaptım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU