Netflix belgeseli Kraliçe Kleopatra'nın yıldızı, "ırkçı" tepkilere yanıt verdi

Britanyalı oyuncu, "Aldığım tepkinin derecesi ve niteliğini geçtim, herhangi bir düzeydeki tacizin herkese rahatsızlık vereceğini düşünüyorum" dedi

Adele James, Kraliçe Kleopatra'da (Netflix)

Netflix'in tartışmalı yeni belgesel draması Kraliçe Kleopatra'nın (Queen Cleopatra) Britanyalı yıldızı Adele James, oyuncu kadrosuna gelen tepkilerle ilgili sessizliğini bozdu.

Diziyle ilgili haberler, antik dönem hükümdarını siyah bir oyuncunun (James) canlandırması nedeniyle Mısır'da şiddetli bir tepkiyle karşılaşmıştı. Tarihi Eserler Bakanlığı gibi ülkenin önde gelenleri, Kleopatra'nın "beyaz tenli ve Helenistik özelliklere" sahip olduğunu savunmuştu.

11 Mayıs Perşembe günü popüler podcast Steph's Packed Lunch'a katılan James, dizinin aldığı tepkilere ilk kez değindi.

Sunucu Steph McGovern'a "Hiçbir şey beklemediğimi söylemem saflık olur ama bu kadarını beklemiyordum" dedi.

Aldığım tepkinin derecesi ve niteliğini geçtim, herhangi bir düzeydeki tacizin herkese rahatsızlık vereceğini düşünüyorum ki bana verilen tepkilerin hepsi temelde ırkçı.

James sözlerine "Toplum yanlış şeyler hakkında konuşuyor" diye devam etti.

Evet, annesinin ya da babaannesinin nereli olduğunu bilmiyoruz ama bu, onun ırkıyla ilgili soru işaretlerinden çok daha fazlasıyla ilgilenen bir dizi.

Eğer izlerseniz göreceksiniz, bu gerçekten de tartışmanın çok küçük bir parçası. Dizi, bu kadının bütünüyle kim olduğuyla ilgili ve o bir insandı ve benden veya herhangi birinden daha fazla ırkına indirgenmemeli.

 

Kraliçe Kleopatra
Adele James, Kraliçe Kleopatra'da (Netflix)​​​​​​​


MÖ 69'da Mısır'ın İskenderiye şehrinde doğan Kleopatra, MÖ 51'de babası XII. Ptolemaios'un ardından tahta çıktı ve MÖ 30'daki ölümüne kadar hüküm sürdü.

Annesinin ırkı da dahil soyunun büyük bir kısmı bilinmediğinden Kleopatra'nın kesin ten rengi ve saç dokusu tartışmalı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

James podcast'e rol arkadaşı John Partridge'le katıldı. En çok EastEnders'taki Christian Clarke rolüyle tanınan Partridge, "Tartışma Kleopatra'nın siyah olmasıyla ilgili, kimsenin Jül Sezar'ın Manchesterlı bir homoseksüel olduğunu söylediğini duymadım. Günün sonunda biz sadece oyuncuyuz ve bazen ahlakımız devreye giriyor, biz geçici işlerde çalışan oyuncularız" diye ekledi.

James, belgesel dramanın anlatıcısı ve yönetici yapımcısı Jada Pinkett Smith'in desteğinden de bahsetti:

Oyuncu seçme sürecine o kadar dahildi ki tüm seçme kayıtlarımızı izledi, Fas'ta çekim yaparken ham kayıtlarla ilgili geri bildirimlerde bulundu. Ve en başından beri projenin büyük destekçisiydi. Yani, bu onun bebeği.

O bir Afrika Kraliçesi ve bu işe öncelik etmesi bundan daha yerinde ve önemli olamazdı diye düşünüyorum. O bir ikon.

James'in tepkisi, öfkeli bir Mısırlı yayıncının açık tenli bir oyuncuyla Kleopatra hakkında kendi büyük bütçeli belgeselini yapmaya ant içmesinin ardından geldi.

The Independent, yorum için Netflix'le temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Kraliçe Kleopatra halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU